AKTUALIZOVANÉ – Zomrelo aj druhé dievča, vodiča už vypočúvali

  • Spravodajstvo
  • 20. januára 2011, 09:43
  • Autor:SITA/HaZZ/red

DUBOVANY – Dopravná nehoda v Dubovanoch v okrese Piešťany, pri ktorej 19-ročný vodič zrazil dve dievčatá, má aj druhú obeť. Riaditeľ Fakultnej nemocnice v Trnave Gabriel Pavelek potvrdil, že ráno o piatej hodine na následky zranení napriek okamžitej operácii a snahe lekárov zomrela aj dvanásťročná Alica. Jej spolužiačka Simona zomrela ešte v stredu počas prevozu do nemocnice. Obyvatelia Dubovian sú pobúrení. 19-ročnému vodičovi, ktorý dievčatá zabil, by namerali oveľa vyšší trest, než päť rokov. Taká je totiž vrchná hranica v prípade uznania viny z prečinu usmrtenia. Vodiča polícia vypočúvala v piatok podvečer.

Správa HaZZ:
Na operačné stredisko OR HaZZ v Piešťanoch bola v stredu 19. januára  o 14:02 h nahlásená dopravná nehoda osobného motorového vozidla v obci Dubovany, okr. Piešťany, ktoré pri predbiehaní autobusu zrazilo dve deti. Na miesto udalosti boli ihneď vyslaní traja príslušníci s technikou. Po príjazde jednotky na miesto ohlásenia bolo prieskumom zistené, že sa jedna o dopravnú nehodu motorového vozidla Citroen 1.9 ZX a dvoch detí. Na mieste sa nachádzala polícia, ktorá riadila premávku. Pri zranených deťoch (dievčatá vo veku 11 rokov) sa nachádzali občania, ktorí im poskytovali prvú  predlekársku pomoc. Zasahujúci príslušníci po príchode na miesto udalosti v poskytovaní pomoci pokračovali.
Zranený bol aj vodič vozidla, ktoré deti zrazilo. Jeden zo zasahujúcich príslušníkov bol veliteľom zásahu odvolaný z toho dôvodu, že jedno zranené dieťa bola jeho dcérou. Na miesto nehody sa dostavili štyri vozidlá ZZS. Po ich príjazde im boli všetky zranené osoby odovzdané na ďalšie ošetrenie. Na miesto udalosti sa dostavil riaditeľ OR HaZZ v Piešťanoch, ktorý odviezol vystriedaného príslušníka z miesta zásahu a príslušník bol následne vystriedaný zo služby. Zranené osoby boli príslušníkmi HaZZ naložené do sanitných vozidiel a následne boli odvezené na ďalšie ošetrenie do nemocnice. Jednotka HaZZ po zdokumentovaní nehody a odstránení vozidla odťahovou službou odstránila vytečené prevádzkové kvapaliny a biologicky materiál z vozovky. Zásah bol ukončený o 17:35 h a jednotka sa vrátila na základňu.

Vyjadrenie krajskej hovorkyne polície Martiny Kredatusovej z piatka 21. januára 2011:

Vyšetrovateľka v piatok  21. januára vzniesla proti 19 ročnému vodičovi Citroena z obce Dubovany obvinenie z prečinu usmrtenia a zároveň spracovala podnet na jeho väzobné stíhanie. Polícia dnes obdržala výsledky testov na alkohol a iné toxické látky, ktoré vyšli  negatívne. Z predbežného vyjadrenia znalca z odboru dopravy vyplynulo, že vodič išiel pri obchádzaní autobusu rýchlosťou minimálne 80 km/h. V prípade uznania viny mu hrozí väzenie na dva až päť rokov.

Vodič je držiteľom vodičského oprávnenia od novembra 2009. V septembri 2010 mu polícia uložila sankciu za prekročenie rýchlosti v obci a technický stav vozidla. V decembri sme ho obvinili z  dvoch prípadov krádeží a v januári za ublíženie na zdraví." 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava