PFK má nového prezidenta klubu i trénera

  • Šport / Futbal
  • 19. januára 2011, 16:10
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Hoci regionálne futbalové súťaže začínajú svoju odvetnú časť až v marci, príprava na jarné boje sa už začala. Ako to počas zimného obdobia býva zvykom, prestávku sa snažia funkcionári klubov využiť aj na posilnenie svojich kádrov.

Hoci dnes je ešte predčasné hovoriť, kto koho posilní, niektoré zaujímavé zmeny sa už udiali. Snáď najviac ich zaznamenali v Piešťanoch. Do odvetnej časti pôjde treťoligista pod vedením nového trénera.

Namiesto Vladimíra Ekhardta, ktorý prišiel do Piešťan na jeseň, prevzal mužstvo ďalší známy bývalý prvoligový hráč Tibor Jančula. K zmenám došlo aj vo výbore klubu. Ten pôvodný na čele s Pavlom Majerským odstúpil a novým prezidentom PFK sa stal Khalil Belmechri. Piešťancov čaká okrem tréningov aj desať prípravných stretnutí na umelej tráve štadióna PFK. V stredu o 15.15 h si zmerajú sily v corgoňligovým Spartakom Trnava, v sobotu ich preveria juniori Senice a v poslednú januárovú sobotu zasa druholigista z Vrbového. Medzi súpermi zverencov trénera Jančulu budú aj ďalšie mužstvá z druhej ligy – Nemšová, Nové Mesto nad Váhom a Vráble. Toto stretnutie, ktoré sa uskutoční 5. marca, bude pre Piešťancov generálkou na odvetnú časť tretej ligy. V nej si na jeseň nepočínali podľa predstáv fanúšikov. Verme, že na vynovenom štadióne budú podávať lepšie výkony a prilákajú do hľadiska viac divákov.
Pre zmenu na trénerskom poste sa rozhodli aj v Moravanoch nad Váhom. To však avizoval prezident klubu Igor Kirka už po skončení jesenných bojov.

Rošády nastanú aj v hráčskom kádri. O nich sa naši čitatelia dozvedia v niektorom z budúcich čísiel PT. Pohyb v kádri a na trénerskom poste však neobišiel ani mužstvá v piatej lige. Napríklad vo Veľkých Kostoľanoch došlo po dlhých rokoch aj k výmene na poste prezidenta klubu. Milana Boháčika, ktorý sa chcel vzdať funkcie už viackrát, nahradil Michal Podolan. Boháčik však naďalej v klube zostáva ako radový člen výboru. „Funkcionárčil som tu dvadsať rokov, z toho pätnásť som bol predsedom klubu a päť tajomníkom. Bol najvyšší čas dať šancu mladším. Michal Podolan je správnym človekom na poste šéfa klubu. V minulosti sám futbal hrával a neskôr pôsobil ako vedúci mužstva,“ povedal nám o odchode zo šéfovskej pozície i o svojom nástupcovi M. Boháčik. K zmene v OŠK došlo aj na trénerskom poste. Na lavičku sa vracia Ľubomír Chudý, ktorý už mužstvo viackrát trénoval. Stanislav Kovár, ktorý skončil na jeseň s mužstvom na tretej priečke, teda svoju robotu vo V. Kostoľanoch nedokončí.

Rovnako dopadol aj Patrik Bogora v Krakovanoch. Ten bol v predchádzajúcej sezóne hrajúcim trénerom v Trebaticiach a aj v Krakovanoch odviedol na jeseň kus dobrej roboty. Ani to však nestačilo. Zimná príprava sa však iba rozbieha, takže tých zmien ešte do začiatku súťaže môže byť oveľa viac. Uvidíme, ako tieto zmeny jednotlivým mužstvám prospejú… 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava