Cibulková vyradila v Sydney svetovú jednotku

  • Šport / Tenis
  • 18. januára 2011, 16:16
  • Autor:Štefan Gregorička

PIESŤANY/SYDNEY – V generálke na prvý tenisový grandslamový turnaj roka – Australian Open – sa predstavili na turnajoch WTA Tour na austrálskom kontinente aj dve odchovankyne piešťanského tenisu.

Magdaléna Rybáriková z TK Kúpele Piešťany sa predstavila v Hobarte a súčasná hráčka Slovana Bratislava Dominika Cibulková štartovala na turnaji v Sydney. Cibulková sa postarala o veľké prekvapenie, keď si poradila s aktuálnou svetovou jednotkou, Dánkou Wozniackou.

Dominika Cibulková sa na turnaji Medibank International v Sydney, dotovanom 618-tisíc dolármi, dostala do štvrťfinále. V prvom kole zdolala (po prvý raz v kariére) Rusku Kirilenkovú za necelé dve hodiny dvakrát 6:3 a v druhom si poradila so svetovou jednotkou, Dánkou Wozniackou, ktorú zdolala za 101 minút 6:3, 6:3. Škoda, že Dominika nenadviazala na výkony z predošlých dvoch stretnutí aj vo štvrťfinálovom dueli s Ruskou Klejbanovovou, ktorej podľahla v troch setoch 3:6, 7:5, 2:6. Podľa vlastných slov hrala hlboko pod svoje možnosti a urobila priveľa chýb, čo jej súperka dokázala využiť. Napriek štvrťfinálovej účasti si Dominika v svetovom rebríčku nepolepší, pretože len obhájila body z vlaňajška.

Oveľa viac pobudla na dvorcoch v tasmánskom Hobarte Magdaléna Rybáriková. Tá síce vypadla už v prvom kole hlavnej súťaže turnaja Kia Motors, no predtým musela hrať tri zápasy kvalifikácie, navyše hrala v Hobarte aj štvorhru. V kvalifikácii dvojhry vyradila Rybáriková Kanaďanku Pelletierovú 6:1, 6:4, Slovinku Zec Peskivičovú 6:0, 3:6, 6:3 a vo finále aj Rumunku Halepovú 5:7, 7:5, 6:4. Za postup do hlavnej súťaže jej pribudlo do rebríčka WTA 16 bodov. V prvom kole hlavnej súťaže však hráčka TK Kúpele nestačila na Rusku Kudriavcevovú, ktorej podľahla 3:6, 4:6. V druhom sete síce otočila z 1:3 na 4:3, ale potom už bodovala len ruská hráčka. Rybáriková sa predstavila v Hobarte aj vo štvorhre, ktorú hrala spolu s Amanmuradovou z Uzbekistanu. V prvom kole zdolali v zápase, ktorý trval vinou prerušení pre dážď až štyri dni, druhý nasadený bielorusko-ruský pár Govorcovová, Kudriavcevová 5:7, 7:5, 14:12. Vo štvrťfinále však nestačili na americkú dvojicu Kops-Jonesová, Speersová, ktorým podľahli 4:6, 5:7.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava