Útulok je preplnený, nové zvieratá neprijíma

  • Spravodajstvo
  • 11. januára 2011, 11:40
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Situácia v piešťanskom útulku je po sviatkoch veľmi napätá. Počet zvierat vysoko prekračuje jeho kapacitu. V súčasnosti pracovníci boli nútení pozastaviť prijímanie ďalších zvierat, pretože ich nie je kam umiestniť.

Sviatky v Piešťanoch pre Slobodu zvierat boli do istej miery pokojné. Na Štefana sa do útulku prišlo pozrieť viacero ľudí. Tí priniesli psíkom a mačkám niekoľko vianočných darčekov. Zvieratá dostali krmivo, piškóty, ale aj deky či koberce na zateplenie búd a vystlanie kotercov. „Všetkým ľuďom sme nesmierne vďační, že počas sviatkov nezabudli na naše zvieratká. V tomto období prekvapivo nepribudli do kotercov žiadne psy,“ hovorí vedúca piešťanského útulku Ľubomíra Baleková.

Situácia sa podľa jej slov však zmenila už o pár dní, a to od 28. decembra – denne sem začali pribúdať nové zvieracie prírastky. Do kotercov sa dostali hlavne väčšie psy a vo štvrtok útulok vyhlásil stop prijímaniu ďalších zvierat. „Nemáme žiadne miesto. Väčšinou sú to psy, ktoré sa ťažko kombinujú v kotercoch,“ napísala 6. januára vo svojej reakcii Ľ. Baleková. Šteniatka, ktoré policajti pred sviatkami umiestnili do non-stop koterca, našťastie už našli svoj domov a momentálne sú v útulku iba dospelé psíky.

Silvestrovskú noc prežili obyvatelia piešťanského útulku v pokoji. „Nedávali sme psíkom žiadne utišujúce prostriedky či sedatíva. Objekt Slobody zvierat je, našťastie, dostatočne vzdialený od ruchu a hluku mesta, takže sme silvestrovské oslavy strávili bez väčších problémov,“ dopĺňa Ľubomíra Baleková.

Pracovníci Slobody zvierat očakávajú, že po sviatkoch už tradične nastane boom vyhadzovania nechcených živých vianočných darčekov, a to hlavne šteniatok, ktoré si od ľudí vyžadujú najväčšiu pozornosť. Majitelia psíkov, ktorým ich štvornohí miláčikovia utiekli na Silvestra pred hlučnými petardami, sa môžu nakontaktovať na pracovníkov útulku, či sa práve ich zvieratko tu nenájde, ak sa im doteraz nevrátilo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava