Špeciálne Vianoce s darčekmi na rehabilitáciu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 11. januára 2011, 14:32
  • Autor:Janka Hodulová

PIEŠŤANY – Vianoce boli pre deti zo Spojenej školy – Špeciálnej základnej školy v Piešťanoch iné ako obyčajne. Už celý december sa niesol v znamení príprav na obľúbené posedenie pri vianočnom stromčeku.

Deti so svojimi učiteľkami zdobili triedy a chodby, nacvičovali básničky, koledy, piekli medovníčky, maľovali pozdravy k Vianociam, vyrábali drobné darčeky pre členov rodiny. A všetci sa tešili na darčeky pod stromčekom.

Posledný deň pred prázdninami sa konečne dočkali. Plné očakávania si deti posadali do vyzdobenej triedy a tu ich už čakal prvý darček – bábkové divadielko, ktoré ich prenieslo do sveta fantázie, aby sa z neho vrátili s poznaním, že najvzácnejším pokladom pre nás sú naši blízki. Ďalším darčekom bol síce oneskorený, no o to prekvapivejší príchod Mikuláša a čerta, ktorí deti vyspovedali, či boli dobré a poslušné. Deti im zarecitovali, zaspievali a zahrali a za odmenu boli obdarované sladkosťami. Tretím darom boli krásne hračky a pomôcky na telesnú výchovu a rehabilitáciu. Chlapci aj dievčatá si hneď s nadšením vyskúšali veľký sedací vak, prešli sa chodníčkom zdravia, zahrali sa s loptami a loptičkami.

Nechýbalo ani vianočné pohostenie od starších spolužiakov, ktorí hrdo ponúkali vlastnoručne upečené koláčiky a chutný džús. V dobrej nálade si všetci s chuťou zaspievali vianočné koledy a zatancovali pri veselej hudbe. Na prázdniny sa naši žiaci rozišli síce unavení tancom, no plní zážitkov z pekného vianočného posedenia. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava