Kolkáreň v Pobedime bude dva víkendy praskať vo švíkoch

  • Šport / Kolky
  • 11. januára 2011, 15:05
  • Autor:Jozef Cvajniga, foto: Marián Mitošinka

POBEDIM – Kolkárska sezóna začiatkom každého kalendárneho roka býva tradične súťaživou. Po oddielových majstrovstvách prichádzajú na rad najprv šampionáty v jednotlivých ôsmich regiónoch a vyvrcholením sú majstrovstvá Slovenska vo všetkých vekových kategóriách.

Kolkársky klub Pobedim zorganizuje po oddielovom šampionáte, ktorý prekvapujúco, ale zaslúžene vyhral ešte len dorastenec Damián Bielik, majstrovstvá Trenčianskeho kraja vo všetkých vekových kategóriách.

O tom, ako sa pripravili na podujatie, ktoré sa uskutoční v rozpätí dvoch po sebe idúcich víkendov, sa dozviete z rozhovoru, ktorý exkluzívne pre Piešťanský týždeň poskytol predseda organizačného výboru Marián Mitošinka.

Ako ste spokojný s domácim oddielovým šampionátom, v ktorom štartovalo až 23 adeptov kolkárskeho športu?

– Okrem dospelých príjemne prekvapil Damián Bielik, ktorý, aj keď je dorastenec, dosiahol najlepší výkon zo všetkých štartujúcich. V kvalifikácii zvalil najviac kolkov zo všetkých (625 kolkov) a celkovo ich mal na konte 1189.

Teraz vás počas dvoch víkendov čakajú majstrovstvá Trenčianskeho kraja. Ako ste sa na zabezpečenie podujatia pripravovali?

– Bude to pre nás ozajstný kolkársky dlhý dvojvíkend. Najskôr si v Pobedime zmerajú sily hráči, ktorí budú bojovať o tituly majstrov Trenčianskeho kraja – v sobotu dorastenci a muži, v nedeľu juniori. O týždeň neskôr budú o štyri sady medailí a postup na M-SR súťažiť ženy, juniorky, dorastenky a žiaci v počte 32 štartujúcich.

Aké umiestnenie vašich kolkárov v kategórii mužov i dorastencov očakávate na blížiacom sa šampionáte na vašich dráhach?

– Asi najväčšie nádeje vkladáme do svojho najlepšieho jednotlivca v dlhodobej súťaži druhej ligy, skupina Západ, Jozefa Mikloviča. Prekvapiť by mohol aj náš nový hráč Michal Benko a tretí z majstrovstiev KK Pobedim Róbert Vajer. Jozef Miklovič na minuloročných MK v Trenčíne obsadil ôsme miesto. Pevne verím, že tento rok by už mohol atakovať medailové umiestnenia. Na M-SR postupujú z nášho kraja prví štyria kolkári. Okrem dospelých môžu prekvapiť aj dorastenci, ktorí si taktiež úspešne počínajú v dorasteneckej lige, skupina Západ.

Aké teda očakávate umiestnenie v tejto vekovej kategórii a kto má šance prebojovať sa až na majstrovstvá Slovenska?

– Najviac môže prekvapiť Damián Bielik. Predpokladám, že mu bude dobre sekundovať Michal Vajer a Jozef Melicher. Rovnako aj u dorastu na M-SR postupujú štyria najlepší dorastenci. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela