Blog Petra Remiša: Neuč vtáka lietať!

  • Blogy / Blogy
  • 11. januára 2011, 16:09
  • Autor:

Milí obyvatelia Arkansasu, nedokážeme sa už nečinne prizerať, ako Vám padajú vtáky. Ponúkame Vám pomoc a skúsenosti z Piešťan, mekky všetkých stavovcov pokrytých perím.

Kde inde vo svete nájdete medzinárodné hniezdisko, vtáčí ostrov, tisíc kŕmidiel a viac ornitológov ako vtákov? V 20. storočí sa tu preháňali aj líbyjskí kadeti s oceľovými vtákmi. Z mnohých sa medzitým vykľuli pekní vtáčkovia.

Ale operenci nie sú len doménou našich mužov. Aj viaceré Piešťanky pričuchli k tomu ušľachtilému koníčku a okrúžkovali pár cudzokrajných vtákov. Hlavne nočných. V súčasnosti ich už nevoláme ornitologičky, ale zlatokopky.

Samozrejme, zastupiteľstvo máme tiež plné expertov a neprekvapí nás ani hromadný úhyn labutí a vrabcov. Aby sa citlivé informácie nedostali k teroristom, pracujú naši ornitológovia v utajení a voláme ich „urológ“, alebo „gajdoš“.

Záverom zopár rád. Keď spadne vták, položte si tieto otázky:

1) Čo je to za vtáka?
2)Je to môj vták, alebo cudzí? Ak cudzí, akej je národnosti?
3) Bol vycvičený v Afganistane? (je známe, že ál Kájdá trénuje husy na útok proti lietadlám)

V prípade, že ide o bohatého vtáčika zo Saudskej Arábie, pokúste sa ho oživiť, aj napriek tomu, že to môže byť bin Ládinov bratranec. Nalejte mu vtáčie mlieko a zhúknite mu do ucha zaklínadlo „surge et ambula!*“.

V žiadnom prípade neučte vtáka lietať. Mohol by vám spadnúť na hlavu a do smrti zostanete na práškoch.

Riško Müller o tom vie svoje.



* Preklad: „Vstaň a choď!“ Nachádza sa na Kolonádnom moste v Piešťanoch

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava