Môj dom, môj hrad! v Trebaticiach neplatilo

  • Šport / Futbal
  • 10. januára 2011, 09:28
  • Autor:Štefan Gregorička

TREBATICE – Seriál hodnotiacich článkov o účinkovaní našich mužstiev vo vyšších regionálnych futbalových súťažiach v jesennej časti ročníka 2010–2011 končíme pohľadom na výsledky OFK Trebatice. Futbalisti z Trebatíc prezimujú v piatej lige s 20 bodmi na 11. mieste s 11-bodovou stratou na lídra no 14-bodovým náskokom pred poslednými Prašicami.

Umiestnenie zverencov hrajúceho trénera Andreja Koprnu mohlo byť oveľa lepšie, keby dokázali vyhrávať doma. Sám hrajúci tréner nám počas sezóny povedal, že doma nevyhrávajú preto, lebo nie sú zvyknutí hrať do plnej obrany a oveľa skôr sa dokážu strelecky presadiť na ihriskách súperov, kde majú viac priestoru na rýchle protiútoky. O pravdivosti jeho slov svedčí aj jesenná bilancia. Kým doma vyhrali z ôsmich zápasov iba dva, zo sedem stretnutí na ihriskách súperov sa štyri skončili ich víťazstvom a v dvoch dokázali remizovať. Absolútne nulovú bilanciu majú s prvými štyrmi mužstvami jesennej tabuľky (Horné Obdokovce, Križovany, Veľké Kostoľany, FC Hlohovec), s ktorými prehrali na domácom ihrisku. „Naším najväčším problémom bolo, že doma sme sa snažili hrať útočný futbal, kým súper sa zameral len na obranu, z ktorej potom vychádzal do rýchlych protiútokov.

Doma sme preto prehrávali tými istými zbraňami, ktorými sme bodovali vonku. Pod viaceré prehry sa však podpísalo aj nedodržanie taktických pokynov trénera. Doma všetci chceli iba útočiť a pritom zabúdali na obranu. To súperi využívali a dávali nám lacné góly. V druhej polovici sezóny nemohol pre zranenie hrávať Andrej Koprna, ktorý bol dovtedy režisérom našej hry. Domáce prehry nevplývali dobre na hráčov psychicky,“ povedal na okraj jesene viceprezident klubu Igor Horanský.

Na jeseň dali Trebatičania 22 gólov, z nich Jozef Horvát deväť a Matúš Marek päť. Práve on však spolu s niektorými ďalšími hráčmi nie je odchovancom trebatického klubu. „Žiaľ, viacerých domácich hráčov už prestal baviť futbal, preto sme museli doplniť káder o chlapcov z iných klubov. Spomínaný Matúš Marek k nám prišiel z Prašníka, no Martin Zelenay, Adam Doktor i Filip Zemko majú futbalové základy z dorastu PFK Piešťany,“ vysvetlil príčiny tohto stavu prezident OFK Jozef Svetlík.

Trebatičania teda na jeseň nepotvrdili to známe: Môj dom, môj hrad. Ak by totiž doma vyhrali všetky zápasy, na svojom konte by mali o neuveriteľných 15 bodov viac a s veľkým náskokom by viedli jesennú tabuľku.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava