Futbalisti Vrbového už kujú plány na odvetnú časť súťaže

  • Šport / Futbal
  • 9. januára 2011, 10:06
  • Autor:Jozef Cvajniga

VRBOVÉ – Futbalisti MFK Vrbové môžu byť s jesenným účinkovaním relatívne spokojní, pretože po odohratí 15 kôl im patrí stred tabuľky druhej ligy, skupina Západ. Zverenci trénera Martina Sedláčka získali 20 bodov, keď zaknihovali šesť výhier, dve remízy a až sedem stretnutí prehrali. Vrbovčania dosiahli pasívne skóre 21:22.

Náš rozhovor na aktuálnu tému: s trénerom Martinom Sedláčkom

O štyri body menej má druhý náš zástupca v tejto súťaži, futbalisti OTJ Moravany nad Váhom, ktorí získali iba 16 bodov a patrí im 13. priečka pri bilancii (4–4–7) a skóre 10:27. Moravany nad Váhom sú už v pásme zostupu, keď horšie umiestnenie dosiahli po jesennej časti ich prenasledovatelia – 14. PŠC Pezinok (15 bodov), 15. Jaslovské Bohunice (14) a 16. Slovan Bratislava „B“ (13).

O tom, ako bude vyzerať príprava na jarnú odvetu a zhodnotenie jesennej časti súťaže, nám tréner mužstva MFK Vrbové Martin Sedláček povedal: „S hodnotením jesene možno vysloviť spokojnosť napriek tomu, že k úplnej spokojnosti nám chýbali tri body.“ Na ďalšie otázky odpovedal taktiež pohotovo, hoci tieto sú zamerané na pokračovanie zimnej prípravy, na ktorú nadviažu po krátkej dovolenke od 3. decembra do 10. januára 2011. Ako povedal M. Sedláček, „môžeme byť spokojní, hoci začíname pomerne neskoro, pretože súťaž štartuje až 13. marca“.

Kto patril k oporám mužstva v jesennej časti súťaže?

– V prvej časti súťažného ročníka 2010/2011 patrili k našim oporám Jelšic, T. Gazdík, Poliaček, ale aj ostatní hráči, ktorí dostali dôveru, ma svojimi výkonmi nesklamali.

Ako bude vyzerať herný plán prípravných stretnutí?

– Všetko sa bude odvíjať od počasia, ale v pláne máme desať prípravných stretnutí so súpermi rôznej výkonnosti. Našimi súpermi budú dve mužstvá z Corgoň ligy – FK Senica a MFK Dubnica nad Váhom, potom to bude Šaľa (účastník prvej ligy) a napokon súperi z regionálnych súťaží Západoslovenského futbalového zväzu – Piešťany, Sereď, Bánovce nad Bebravou, Považská Bystrica, Galanta, Skalica a Šúrovce.

Plánujete posilniť hráčsky káder pred jarnou odvetou?

– Otázka príchodu a odchodu hráčov je otvorená a budeme ju riešiť v januárovom prestupovom termíne, ale určite je potrebné hráčsky káder doplniť najmenej o dvoch-troch hráčov. Čo sa týka zmien v realizačnom tíme, je skôr otázka na vedenie klubu.

Cieľom je teda záchrana alebo niečo viac?

– Našim cieľom je čo najskôr potvrdiť definitívu záchrany a všetky body navyše budú naviac. Mohli by sme tak potom zamiešať karty aj v strede tabuľky, ako je to v súčasnosti po skončení jesennej časti, kde sme skončili na lichotivom siedmom mieste druholigovej tabuľky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela