Blog Jozefa Pekaroviča: Je to možné…

  • Blogy / Blogy
  • 4. januára 2011, 11:35
  • Autor:

Od doby keď som pracoval v bývalej Tesle mi vŕta hlavou toto krásne slovné spojenie „je to možné“. Môže to byť otázka ale aj odpoveď. Dokonca sa na túto otázku dá odpovedať tou istou vetou. A takto dookola až do konca sveta. Je to možné? Je to možné!

Vždy si pri tomto slovnom spojení spomeniem na Ruda. Bol to taký ten týpek stará škola. Starý mládenec, samostatný, rozvážny čistý stereotyp. Ani na 15 korunové obedy do závodnej jedálne s nami nechodil. Varil si doma a obed si nosil do práce v obedári. Zohrial v mikrovlnke na kuchynke a bol spokojný.  Od časov starej Tesly sa u neho príliš veľa vecí nezmenilo, len trochu zošedivel. V podstate ani robotu nezmenil, len ktosi zmenil logo na hlavnej budove.

Napriek tomu, že jeho odborné vedomosti neboli z môjho pohľadu nijako extra očarujúce vždy patril medzi kolegami medzi tých „múdrejších“. Teda aj pre mňa bol taký poloboh. Informácie podával veľmi striedmo, tak ako sa to robilo aj za komoušov, zrejme pre to aby ho niekto v smiešnej hierarchii nedajbože nepreskočil.
Niektorí to zrejme nepoznáte, preto dovoľte aby som v krátkosti popísal ako taký servisný technici pracujú. Krok 1 – pokazí sa veľmi drahý veľmi zložitý a veľmi starý stroj. Krok 2 – zídu sa múdre hlavy, čiže 2 až 5 servisných technikov a hútajú čím je asi spôsobená chyba. Krok 3 – každý povie svoju teóriu a spoločnými silami sa vyberú servisáci odstraňovať problém. Zväčša začínajú tým, že skúšajú jednoduchšie opravy, keď to nejde púšťajú sa do zložitejších až nakoniec sa príde na to kto mal pravdu. Krok 4 – záverečná skúška celej mašiny, testovanie a mašinu môžu odovzdať späť do výrobného procesu.

Vráťme sa ale ku Kroku 3. Tu každý húta, húta a potom povie svoju teóriu. Vysloví ju. Rudo vlastnú teóriu nemá. Rudo len na každú vyslovenú teóriu povie čarovnú formulku „Je to možné…“. Ak bola teória správna, z Ruda sa stáva odborník, ktorý síce nepriamo, ale predsa potvrdil tú správnu teóriu. Ak bola teória nesprávna a oprava nepomohla z Ruda sa nestane somár. Jednoducho pre to, že svojou čarovnou formulkou „Je to možné…“ vlastne nič nepotvrdil.

A preto, vážení občania, ak nechcete za žiadnych okolností niečo potvrdiť ani vyvrátiť jednoducho preto, že nechcete alebo neviete prípadne nechcete v tejto situácii vyzerať ako somár použite Rudovu čarovnú formulku „Je to možné“. Garantujem Vám, že týmto slovným spojením sa fakt nedá nič pokaziť. Ba dokonca ani vtedy keď ste z danej tématiky  tak povediac úplný debil…

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav