Hasičov na silvestra zamestnal planý poplach

  • Spravodajstvo
  • 29. decembra 2010, 15:37
  • Autor:V. Dusíková/HaZZ

PIEŠŤANY – Piešťanskí hasiči vyrážali počas sviatočných dní k požiarom komínov v Piešťanoch i vo Vrbovom, zasahovali pri dopravných nehodách a otvárali i byt s mŕtvou ženou. Na Silvestra mali pokoj, aj keď deväť minút po polnoci ich zavolali k požiaru, ktorý nakoniec nejestvoval.

Na operačné stredisko piešťanských hasičov bol v pondelok 27. decembra po 17tej hodine nahlásený požiar komínu v rodinnom dome na Javorovej ulici. Na miesto boli ihneď vyslaní štyria príslušníci s technikou. Po príchode jednotky na miesto bolo prieskumom zistené, že nejde o požiar v rodinnom dome ale horí medzi stropnom priestore unimobunky v blízkosti komína. V unimobunke sa nachádza prevádzka videopožičovne. Pred príjazdom jednotky sa zamestnanec požičovne snažil vykonávať protipožiarne opatrenia. Po likvidácii požiaru bolo miesto odovzdané užívateľovi videopožičovne. Príčinou vzniku požiaru bola porucha na dymovode z vykurovacieho telesa. Škoda, ktorá požiarom vznikla, bola vyčíslená vo výške 500 eur.

Deň pred Štedrým dňom, vo štvrtok 23. decembra, zavolali piešťanských hasičov, aby otvorili byt na Winterovej ulici. Hoci sa v ňom svietilo a dnu bola staršia pani, jej syn sa s ňou nevedel skontaktovať. Príslušníci HaZZ do bytu vnikli pomocou výsuvného rebríka. Vytlačili „ventilačku“, no majiteľku, žiaľ, našli ležať bez známok života na posteli.

Pri kaplnke v Borovciach sa v sobotu 25. decembra pred pol siedmou večer zrazili dve autá – Škoda Octavia a Kia Rio. Táto nehoda sa, našťastie, zaobišla bez zranení. Obe autá boli v jednom jazdnom pruhu, ale jedno sa prednou časťou dostalo až do priekopy. Hasiči vykonali protipožiarne opatrenia.

Počas druhého vianočného sviatku horeli sadze v komíne rekonštruovaného rodinného domu na ulici Hoštáky vo Vrbovom. Hasiči požiar zlikvidovali pomocou CO2 a komín ochladzovali aj vysokým tlakom vody. Škoda tu nevznikla. K tomuto požiaru dorazili aj šiesti hasiči z Vrbového.

Na operačné stredisko OR HaZZ v Piešťanoch v pondelok 27. decembra krátko pred šiestou hodinou večer nahlásili požiar komínu v rodinnom dome na Javorovej ulici v Piešťanoch. „Na miesto ohlásenia vyslali štyroch príslušníkov s technikou,“ informoval nás krajský hovorca Ivan Peťko. Hasiči zistili, že nejde o požiar v rodinnom dome, ale horí unimobunka v medzistropnom priestore v blízkosti komína. „V unimobunke sa nachádza videopožičovňa. Pred príjazdom jednotky sa zamestnanec snažil vykonať protipožiarne opatrenia. Veliteľ zásahu nariadil rozobrať medzistropnú konštrukciu a hasiči na likvidáciu požiaru použili CO2 a vysokotlakový prúd. Termokamerou monitorovali prípadné ďalšie ohniská,“ dodal Ivan Peťko. Príčinou požiaru bola porucha na dymovode z vykurovacieho telesa. Škodu odhadli na päťsto eur.

Minulý týždeň hasiči vyrážali aj k planému poplachu. V stredu 29. decembra podvečer ich zavolala pani z Valovej ulice, ktorá videla z okna záblesky a dym. Hoci hasiči pozorne prezreli okolie, žiadne príznaky horenia neobjavili, a tak sa vrátili na základňu.

Okolo pol desiatej dopoludnia vo štvrtok 30. decembra horela zásuvka za skriňou v byte na Ulici Mateja Bela v Piešťanoch. K tomuto požiaru, ktorý sa podarilo rýchlo zlikvidovať, vyrážal na svoj posledný zásah v službách HaZZ Piešťany aj dosluhujúci hasič – Kamil Rýchlik.

Piešťanských hasičov zavolali ich kolegovia zo záchranky vo štvrtok 30. decembra o 11.27 h na pomoc pri naložení zraneného človeka. Nachádzal sa na prvom poschodí rozostavanej budovy na Mierovej ulici v Piešťanoch. Hasiči ho zložili pomocou vysokozdvižnej plošiny zo stavby na cestu, odkiaľ ho vzali záchranári do sanitky.

Deväť minút po polnoci v sobotu 1. januára zavolali hasičov k požiaru, ktorý nejestvoval. K planému poplachu vyrazili hasiči na Ulicu M. Bela. Skontrolovali celé okolie, ale žiadne príznaky horenia neobjavili.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek