Hydromasážne vane napustia vajcovkou

  • Spravodajstvo
  • 17. decembra 2010, 00:49
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – V týchto dňoch prebieha v balneologickom centre piešťanských kúpeľov kompletná rekonštrukcia za 3,5 milióna eur. V priestoroch Balnea Health Spa pavilónu C sa teda objavili stavbári, ktorí odtiaľ vyviezli asi dvadsať ton stavebného odpadu.

Dokončené sú už všetky búracie práce, stavbári zhodili a znovu postavili takmer všetky priečky. Projekt spracoval  pôvodný  architekt Balneoterapie Christo Tursunov, dizajnérsky sa na ňom podieľala Rakúšanka Gina Zarski. V ženskej časti vaňového oddelenia aplikovala motív lekna a mužom bude procedúry spríjemňovať páv. Oba motívy sú typické pre piešťanské kúpele ešte z čias Winterovcov.

Hydromasáž bude termálnou vodou


 Balneoterapia, ktorá sa skladá z vaňového oddelenia na prízemí a vodoliečby na prvom poschodí, bude mať nové technologické zariadenia aj všetky inžinierske siete a siete zdravotnej techniky, obklady, dlažby, počítačom riadené hydromasážne i obyčajné vane v samostatných kabínach. Oddelené budú aj masérske kabíny, šatne, vzniknú tu aj dve VIP špeciálne kabíny pre náročných klientov. Celkový komfort podčiarkne náladové osvetlenie počas procedúr a oddychu po vaňovom kúpeli. Jednoznačne najhorúcejšou novinkou je fakt, že hydromasážne vane budú napustené termálnou minerálnou vodou. Doteraz takýto komfort ponúkala v Piešťanoch iba „päťhviezdičková“ Irma. Do nového centra sa podľa našich informácií vráti naspäť tridsať pracovníkov.

„Rekonštrukcia by mala byť ukončená do konca februára. Už prvého marca by sme vo vynovenom Balnea Health Spa chceli privítať nových hostí,“ povedal na piatkovej tlačovej konferencii technický riaditeľ kúpeľov Ivan Satina. Podľa riaditeľa charakter pavilónu ostane zachovaný, bude rozdelený aj vo vaňovej, aj vo vodoliečebnej časti na dve oddelenia – ženské a mužské. Celková plocha rekonštrukcie predstavuje výmenu 4500 m2 dlažieb a obkladov, z toho dlažieb je približne polovica. Na otázku, či budú rekonštruovať aj zvyšné dva pavilóny, Satina dodal: „Podľa stratégie investičného rozvoja, ktorá sa týka nielen balneoterapie, ale aj jednotlivých hotelov, je v pláne aj rekonštrukcia pavilónov A a B.“

Nároční návštevníci budú mať VIP kabínu


Novinárov zaujímalo, čo všetko prinesie rekonštrukcia. „Nové balneologické centrum ponúkne veľmi vysoký komfort, ale aj intimitu počas jednotlivých procedúr. Bude tu 49 nových vaní s podvodnou liečbou, perličkovým kúpeľom, podvodnou masážou, whirlpool a aromaterapiou, ako aj dva boxy na škótske streky a dva šliapacie kúpele na Kneippovu liečbu. Bude tu taktiež trakčný bazén a 14 kabín na relaxačnú masáž, z nich dve sú už spomínané VIP kabíny s vaňou, oddychovou časťou a masérskou kabínou na vaňovom oddelení,“ prezradila manažérka kúpeľnej polikliniky Soňa Zábranská.

Na prízemí balneoterapie bude 26 špičkových, počítačom riadených hydromasážnych vaní, zhotovených v piešťanskej Chirane Progress. „Vaňa sa automaticky napustí, program sa uvedie do chodu až v okamihu, keď pacient vstúpi do vane. Je tam asi 170 trysiek, ktoré sa postupne spúšťajú a následne masírujú každú časť tela podľa toho, ako si to návštevník naprogramuje alebo ako mu lekár indikuje, ak ide o pacienta, ktorý je tu na kúpeľnom pobyte. Pritom prebieha kolorterapia, ktorá pozostáva z asi ôsmich rôznych programov.

Počítačom sa dá nastaviť aj intenzita trysiek,“ konštatuje Soňa Zábranská. Na otázku, či už sama takúto procedúru vyskúšala na vlastnom tele, Zábranská odpovedala: „Je to ohromný relax. Bola som milo prekvapená, pretože som si myslela, že kvalitná podvodná masáž sa dá robiť len manuálne hadicou, ale v hydromasážnej vani má človek pocit porovnateľný, ak nie možno aj lepší. Cítite, ako sa svalové partie postupne masážou uvoľňujú, je to úžasný relaxačný zážitok.“ 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana