Píšu medzinárodnú „kuchárku“

  • Spravodajstvo
  • 9. decembra 2010, 23:56
  • Autor:(vd)

PIEŠŤANY – Študenti aj pedagógovia Hotelovej akadémie Ľ. Wintera pripravujú medzinárodnú kuchársku knihu, do ktorej vpíšu aj naše slovenské recepty. Táto aktivita je súčasťou projektu Commenius s názvom Pohostinnosť je našou prioritou.

„Finálnym  produktom  bude kuchárska kniha receptov z Bulharska, Česka, Francúzska, Poľska, Slovenska a Turecka, v ktorej sa bude nachádzať aj slovník gastronomických výrazov,“ povedala nám koordinátorka projektu Jana Macháčová z piešťanskej hotelovej akadémie. Na projekte sa zúčastňuje šesť partnerských krajín. Ich prvé stretnutie sa uskutočnilo na Strednej hotelovej škole v Zlíne v dňoch 20.–27. novembra. „Hlavným cieľom stretnutia bola príprava aktivít a stanovenie úloh pre študentov, ktorí  sa už pripravujú na ďalšie fórum. To sa uskutoční vo francúzskom Le Havre v marci,“ vysvetlila J. Macháčová.

Podľa Macháčovej významom tohto projektu je výmena informácií a rozvíjanie partnerských vzťahov medzi školami. Študenti sa zdokonalia nielen v používaní cudzích jazykov, ale zároveň si rozšíria vedomostí o európskych národoch a ich kultúrach.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava