Stolnotenisové rakety zamenili za curlingové kamene

  • Šport / Ostatné športy
  • 8. decembra 2010, 00:00
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Viete, čo ma spoločné curling so stolným tenisom? Na prvý pohľad nič, no nie je to celkom pravda. Až traja hráči stolnotenisového družstva MTJ Mediprogress Piešťany „D“ sa totiž súčasne venujú obom týmto športom.

Ide o telesne postihnutých vozičkárov Braňa Jakubca, Alenu Kánovú a Radoslava Ďuriša. Okrem toho, že v stolnom tenise bojujú o body v siedmej lige proti zdravým športovcom, sú aj reprezentantmi Slovenska v curlingu vozičkárov. „Tomuto športu sa venujeme druhú sezónu. Spočiatku sme chodili trénovať do Prahy, no teraz už chodievame trénovať na štadión Vladimíra Dzurillu v bratislavskom Ružinove, kde máme k dispozícii curlingovú dvojdráhu. V tomto športe musia hrať u vozičkárov miešané družstvá. Teda každé musí mať na ľade aspoň jednu ženu. My sme preto zobrali medzi seba aj stolnotenisovú paralympijskú medailistku Alenku Kánovú. V družstve však okrem troch stolných tenistov mám aj Moniku Kunkelovú a bývalého združenára Dušana Pitoňáka z Popradu, ktorý sa dostal na vozík po úraze pri skokoch na lyžiach,“ prezradil nám Branislav Jakubec.

Ten patrí do základnej zostavy družstva Slovenska, ktoré sa predstavilo vo fínskom Lohja na kvalifikačnom turnaji o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Českej republiky. Na tomto turnaji sa slovenskému družstvu nepodarilo dostať medzi dvojicu postupujúcich. Naši vo Fínsku zdolali domáci výber 8:7, Lotyšsko 11:3 a Dánsko 9:4. Mimo súťaže vyhrali aj nad Francúzskom 9:8. Vo zvyšných zápasoch ťahali Slováci za kratší koniec. Rusku podľahli 6:7, Číne 8:10, Taliansku 5:8 a Japonsku 5:7. Celkovo obsadili v kvalifikácii šiestu priečku.

„Mali sme aj kopec smoly. Napríklad s favorizovaným Ruskom sme viedli 6:4, napokon sme až po extraende prehrali 6:7. Nad ďalším favoritom, Čínou, sme viedli dokonca 8:2, no nakoniec sme s ňou prehrali 8:10. V oboch zápasoch sme však boli blízko k prekvapeniu. Z toho, že sme nepostúpili, však tragédiu nerobím. My hráme curling iba druhý rok, kým ostatné družstvá sa mu venujú už roky a viaceré z nich hrali aj na paralympiáde vo Vancouveri,“ dodal B. Jakubec.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila