Na „Mojmírke“ to žije…

  • Spravodajstvo
  • 8. decembra 2010, 16:38
  • Autor:Magdaléna Ručkayová/(red)

PIEŠŤANY – Učňovské školstvo v našom meste oslavuje v tomto roku 125. výročie. Z prvej učňovskej školy v Piešťanoch sa rôznymi administratívnymi a obsahovými zmenami za dlhé desaťročia stala moderná škola – Stredná odborná škola obchodu a služieb.

Riaditeľka školy Ing. Anna Zálešáková nám povedala: „SOŠOaS Piešťany začala v tomto školskom roku realizovať projekt spolufinancovaný z ESF s názvom Tradičné aj moderné služby v rámci operačného programu vzdelávanie. Premena tradičnej školy na modernú. Projekt je zameraný na komplexnú modernizáciu vzdelávania piatich nosných odborov našej školy – kuchár, čašník, cukrár, kaderník, kozmetik a na podporu podnikania v odbore obchod a podnikanie. Realizácia projektu vyplýva z neustále sa meniacich podmienok v oblasti gastronomických, vizážistických služieb a v oblasti podnikania a zo značnej zastaranosti odborných výučbových materiálov a ich obsahu.“

Okrem projektu sa na škole realizujú pre študentov rôzne aktivity. Z odboru obchod a podnikanie sa zúčastnili súťaže v rámci projektu Bussines School Games – zo 110 školských turnajov z celého Slovenska sa umiestnili na druhom mieste a postúpili do národného kola. Študenti odboru kuchár, čašník a cukrár sa zúčastnili medzinárodnej súťaže Moderná Európa v Bratislave, ďalší študenti z odborov kuchár a cukrár reprezentovali školu v postupových súťažiach GASTRO JUNIOR NOWACO CUP a GASTRO JUNIOR CALLEBAUT v Nitre. Spomedzi všetkých sa najviac darilo študentke druhého ročníka odboru cukrár Lucii Žažovej, ktorá postúpila do celoštátneho kola. Kaderníčky sa v súčasnosti pripravujú na súťaž HAIR CUP – regionálne kolo sa bude konať v Martine na tému Medená krása. Kozmetičky sa zúčastnia na súťaži JUVYR v Bratislave s témou Cisárovná Sissi.

„Mojmírka“ teda žije naozaj čulým ruchom – okrem teoretického vyučovania a odborného výcviku študenti pod vedením učiteľov a majstrov odbornej výchovy vyvíjajú aktivity, ktoré vedú k spoznávaniu moderných trendov v remeslách a službách, aby ich uplatnenie na trhu práce bolo čo najširšie. Môžete sa o tom presvedčiť aj sami, keď v decembri navštívite vianočnú výstavu spojenú s dňom otvorených dverí a s oslavou výročia učňovského školstva v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín