Brazílsky futbalový majster sveta opäť v Piešťanoch

  • Šport / Futbal
  • 7. decembra 2010, 10:23
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Po vyše deviatich rokoch zavítala znova do Piešťan jedna z legiend brazílskeho futbalu, Jonas Eduardo Américo, ktorého poznajú priaznivci futbalu pod menom Edú. Aj teraz prišiel v sprievode svojho manažéra Joe Borbélyho.

Edú bol už ako 16-ročný najmladším Brazílčanom, ktorý v roku 1966 hral na majstrovstvách sveta v Anglicku. O štyri roky neskôr sa stal v Mexiku majstrom sveta. Bývalý spoluhráč legendárneho Pelého hráva futbal dodnes, hoci má už 61 rokov. Reprezentuje hviezdny tím Brasil masters, ktorý hráva priateľské zápasy nielen v Brazílii, ale aj inde vo svete. Vo svojej vlasti má dve futbalové školy, takže s deťmi je v neustálom kontakte.

Inak to nebolo ani počas jeho druhej návštevy Piešťan, kde sa v kaviarni hotela Sandor Pavillon stretol s futbalovou omladinou PFK na autogramiáde. Počas nej poskytol veľa autogramov. Deťom sa podpisoval nielen na svoje kartičky, ale aj na dresy, do pamätníčkov, ba jednému malému futbalistovi aj na ruku! Okrem toho tento žoviálny počerný šesťdesiatnik odpovedal aj na zvedavé otázky malých futbalistov z PFK Piešťany a bez problémov sa s nimi nechal fotografovať. Viac o tomto vynikajúcom futbalistovi sa dočítate v našich novinách v závere roka.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina