Nenaplnené ambície futbalistov PFK

  • Šport / Futbal
  • 3. decembra 2010, 10:09
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Jesenná časť tretej futbalovej ligy hráčom PFK Piešťany príliš nevyšla. Po pätnástich odohraných zápasoch figurujú so 17 bodmi a trojbodovou stratou na siedme Gabčíkovo, no len s trojbodovým odstupom na predposledný Čierny Brod na 12.mieste.

Po úspešnej minulej sezóne, keď až takmer do jej konca bojovali o postup, je to iste sklamanie. Nie však pre zainteresovaných. Na jesennej súpiske mužstva totiž chýba veľa mien z predošlého kádra. Na ich miesta síce prišli noví hráči, no tí mužstvo zväčša neposilnili. „V súčasnej ekonomickej situácii a v rámci novej koncepcie sme ponúkli hráčom nové podmienky. Platíme ich podľa dosiahnutých výsledkov, nie paušálne – na základe absolvovaných tréningov.

Práve to sa väčšine bývalých hráčov nepáčilo, preto odišli do iných klubov, ktoré zväčša hrajú v nižších súťažiach. Je to škoda, pretože dali prednosť fixným peniazom pred perspektívou svojho ďalšieho výkonnostného rastu vo vyššej súťaži. Na poste trénera začal Konštantín Šimo, v závere jesene ho však po nepresvedčivých výkonoch mužstva vymenil Vladimír Ekhardt,“ odôvodnil rošády v klube jeho prezident Pavol Majerský.

Novo zložené mužstvo PFK síce nepodávalo na jeseň oslnivé výkony, no prvú tretinu súťaže aspoň bodovalo. Z piatich zápasov tri vyhralo a po jednom remizovalo a prehralo. Následne sa zranili viacerí hráči, čo malo vplyv aj na výsledky. V ďalšej tretine jesene si pripísali Piešťanci na svoje konto len dva body za remízy s Domanižou a s Dunajskou Stredou. Hráči PFK sa znova radovali z víťazstva až v 11. kole v domácom zápase so Skalicou.

O streleckej mizérii Piešťancov svedčí aj to, že v 15 zápasoch dali len desať gólov – rovnako ako posledná Nitra. Štyri dal 39-ročný Dragan Gvozdenovič i napriek tomu, že nenastúpil vo všetkých zápasoch. Tri góly pridal mladý Tomáš Sedlák.

„Ak sa chceme na jar dočkať lepších výsledkov, bude potrebné káder vhodne doplniť. Základným cieľom PFK však naďalej ostáva dobudovanie infraštruktúry celého areálu a dlhodobá koncepčná práca s mládežou,“ načrtol najbližšiu budúcnosť P. Majerský.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana