Vynovenú Teplickú špatia zničené palisády

  • Spravodajstvo
  • 1. decembra 2010, 23:08
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Časť Teplickej ulice v Piešťanoch už takmer dostala novú tvár. V súčasnosti dodávateľ dokončuje úsek po Radlinského a od decembra by sa mali práce presunúť smerom ku Kollárovej ulici.

Tento týždeň by zrekonštruovanú časť mesto malo prevziať a povoliť predčasné užívanie. Nové stromy na tejto časti Teplickej zatiaľ nie sú, no palisády, ktoré ohraničujú priestor pre ne, sú už zničené od áut.

Stavenisko prvej etapy rekonštrukcie Teplickej ulice bolo dodávateľovi prác odovzdané 30. júla. Do konca novembra sa robotníci posunuli od Bratislavskej po križovatku s Meštianskou ulicou a Radlinského. „V súčasnosti sme vyplatili faktúry v hodnote približne 700-tisíc eur. Prvá až štvrtá etapa je pred dokončením. Chýbajú zatiaľ stromy a treba dokončiť zámkovú dlažbu na chodníkoch,“ povedal vedúci referátu majetku mesta Mestského úradu v Piešťanoch Igor Kováč.

Na otázku, prečo sú nové palisády na ulici takmer hneď po osadení zničené, Igor Kováč odpovedal: „Ľudia už počas prác začali používať parkovacie miesta. Pravdepodobne sa stalo to, že zabudli, že majú pred sebou jamu, a pokračovali v jazde dopredu. Vieme o niekoľkých prípadoch, keď bolo nutné vyťahovať autá z jám určených pre stromy. Stavbári sa snažili označiť tieto priestory drevenými zátarasami, no tie ľudia rozkradli. Podobne ako po víkendoch nájdete v meste rozkopané koše, predpokladám, že niečo také sa stalo i so zátarasami.“

Práce na Teplickej budú pokračovať i cez zimu, ale v obmedzenej forme. „Všetko záleží od počasia. Napríklad keď teplota vzduchu klesne pod päť stupňov Celzia, už by sa nemal klásť asfalt. Akonáhle sa sneh dostane do podkladových vrstiev, tiež sa nedá pokračovať,“ vysvetľuje vedúci referátu majetku mesta. Centrálna tepna Piešťan by podľa zmluvy mala byť dokončená do desiatich mesiacov od podpisu zmluvy. Už teraz sa však niekoľko podnikateľov a obyvateľov mesta sťažovalo, že práce trvajú príliš dlho.

Kompletná rekonštrukcia tejto hlavnej ulice si vypýta financie vo výške 2 178 000 eur. Oprávnené náklady projektu zahŕňajú peniaze na zeleň, osvetlenie, autobusové zastávky a chodníky. Tie budú hradené zo zdrojov Európskej únie. Približne 50 % z ceny diela predstavujú neoprávnené náklady (financuje mesto v plnej výške z vlastného rozpočtu) na komunikácie.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila