Blog Jozefa Pekaroviča: Rádytel parkoviska

  • Blogy / Blogy
  • 30. novembra 2010, 11:53
  • Autor:

Keď som na internete narazil na recesistické Združenie Nič Netušiacich bol som najskôr len sympatizantom, no časom som sa rozhodol stať sa funkčným členom.

„Za tú srandu mi to stojí“ vravím si, tak tom klikol na tlačítko „poď ho“ a už som aj vypĺňal registračný formulár. Zo všetkého najlepšie bolo, že si môžem zvoliť funkciu akú len chcem. Ani na okamih som nezaváhal, že chcem byť riaditeľ parkoviska.

Aby to však dostalo ten správny punc nazval som moju funkciu Generálny rádytel parkoviska. Slovo „Rádytel“ som nevybral náhodne, chcel som totiž aby bolo jasné, že sa jedná o sedláka s funkciou.

Isto niektorý poznáte frázu „keď je h.vno na polici, myslí si o sebe, že je lekvár…“

Novovzniknuté firmy, super, mega a hyper obchody potrebujú ochranu. Z toho dôvodu za posledných 20 rokov vzniklo niekoľko stoviek viac, či menej serióznych bezpečnostných služieb. Stať sa esbéeskárom môže byť pre mnohých potupa a núdzové riešenie, no pre niektorých je to evidentne životný sen. Len žasnem ako sa samozvaní muži zákona v uniformách s nápisom SBS prípadne VO vyžívajú vo svojich povinnostiach a predovšetkým právomociach. Prakticky nemajú právo na nič, čoho sú si dobre vedomý, preto sa asi správajú, že môžu všetko.

Najvyššia kasta esbéeskárov sú jednoznačne tí, ktorí majú pod palcom parkovisko. Mám už odjazdených pár sto tisíc, no logicky som musel aj niekde parkovať. Ani len vám nejdem rozprávať koľko krát ma títo Rádytelia parkovísk vytočili do nepríčetnosti. „Tam zaparkuj“ ukáže prstom na to najsprostejšie miesto na svete, „tam nemóžeš parkovat“ rukou vztýčenou s ukazovákom ma posiela preč, „nemáš vybavený vjazd, mna to nezajíma, že si to posílau pred týnnom mejlom, já tu mejl nemám“. Veru tak, zopár krát som bol svedkom, keď musel skloniť hlavu aj generálny riaditeľ celej banky a ísť preparkovať svoje mnohomiliónové nablýskané Audi o pár centimetrov na príkaz Generálneho rádytela parkoviska. Môj dnešný zážitok, keď ma nechcel pustiť služobne do podzemného parkoviska v Nitre vypasený esbéeskár o 15 minút skôr ako zvyšnú verejnosť, len potvrdil moje „dobré“ skúsenosti s jeho kolegami z minulosti.
Som presvedčený, že som si funkciu zvolil správne. Vyššia funkcia už neexistuje. Veď, kto si dovolí „zprdnúť“ skutočného najvyššieho generálneho? Jedine vyšší generálny. A tým som vlastne ja…
P.S. Pozor! Čím bližšie k Bratislave tým viac Rádytelov!!! A v Bratislave, každý druhý!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel