Duboviansky starosta už úraduje v novom

  • Spravodajstvo / Región
  • 18. novembra 2010, 23:04
  • Autor:Štefan Gregorička

DUBOVANY – Od prvého novembrového piatka chodia občania Dubovian za svojím starostom do novej modernej budovy obecného úradu. Na rozdiel od minulosti si však za ním musia vyšliapať na prvé poschodie. Pôvodné priestory v prízemí totiž slúžia po rekonštrukcii iným účelom.

S komplexnou prestavbou, nadstavbou a prístavbou budovy obecného úradu začali v Dubovanoch na jar tohto roku. Celý „špás“ stál takmer 681-tisíc eur. Väčšinu z tejto sumy tvoria dotácie z fondov EÚ, 103 215 eur bolo z obecnej kasy. Vďaka tejto rozsiahlej akcii našli v priestoroch budovy obecného úradu svoje miesto okrem kancelárií aj knižnica, zasadačka, kultúrny dom a garáže.

Na nádvorí je zasa hudobný pavilón. Sála kultúrneho domu, ktorá je vyzdobená obrazmi dubovianskeho rodáka Alojza Majerníka, má i kuchynku, preto je vhodná aj na organizovanie rôznych spoločenských akcií. „V reštitúciách prišla obec v deväťdesiatych rokoch minulého storočia takmer o všetky verejné budovy, ktoré slúžili občanom. Preto sme museli postaviť základnú i materskú školu, no stále nám chýbal kultúrny dom. Ten pôvodný totiž slúži inému účelu. Práve vďaka tejto rozsiahlej akcii, ktorú sme začali projektovo pripravovať už v roku 2007, sme sa konečne dočkali aj dôstojných priestorov kultúrneho domu,“ povedal nám starosta Dubovian Jozef Marko.

Na slávnostnom otvorení budovy obecného úradu boli prítomní aj zástupcovia zúčastnených firiem, poslanci obecného úradu a viacerí hostia. Medzi odmenenými bol aj čestný občan obce, maliar Alojz Majerník, ktorý žije v Piešťanoch.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav