Umiestnenie vylepšilo posledné kolo

  • Šport / Futbal
  • 17. novembra 2010, 23:42
  • Autor:Peter Sedláček

PIEŠŤANY/VRBOVÉ – Zápasmi 15. jesenného kola dohrali počas prvého novembrového víkendu jesennú časť vyšších regionálnych futbalových súťaží. Náš okres zastupujú v aktuálnom súťažnom ročníku v tretej najvyššej slovenskej súťaži – druhej lige – dve mužstvá.

Lepšie z nich sa darilo hráčom MFK Vrbové, ktorí skončili s 20 bodmi na siedmej priečke. Toto umiestnenie si zabezpečili vďaka nečakanému víťazstvu v poslednom jesennom kole v Trnave, kde zdolali rezervu Spartaka 2:1. Počas jesene sa vystriedalo v kádri Martina Sedláčka 17 hráčov. Z nich sa na pár minút dostal na ihrisko aj dorastenec Daniel Sedláček, ktorý striedal v zápase úvodného kola s Novými Zámkami. Všetkých 15 majstrovských zápasov odohral bez striedania brankár Michal Šulla a okrem neho mali na svojom konte plný počet zápasov aj Samuel Poláček, Tomáš Gažík, Ivan Balcír a Jozef Jelšic. Práve posledne menovaný bol najlepším strelcom mužstva, keď dal 13 z 21 jesenných gólov MFK.

Tréner M. Sedláček bol spokojný s bodovým ziskom, no nie celkom s hrou mužstva v niektorých zápasoch: „Viac sme mohli uhrať predovšetkým na ihriskách súperov, hlavne v Bernolákove, Topoľčanoch a Moravanoch nad Váhom. Doma sme boli úspešnejší, no tiež sme sa nevyhli niektorým zbytočným bodovým stratám. Z hráčov nás vo viacerých stretnutiach podržal kanonier Jozef Jelšic, ktorý dal takmer dve tretiny všetkých našich gólov. Z ostatných dal viac ako jeden gól len Peter Krajčovič, ktorý sa trafil do čierneho trikrát. Oporami však boli aj kapitán mužstva Tomáš Gažík, obranca Poláček a mladý brankár Šulla. Aj ostatní hráči však splnili moje očakávanie, pretože herne ma nikto nesklamal.“

Z predsezónneho kádra napokon nezasiahli na jeseň do bojov o body traja hráči. Podľa trénera musel Makara prerušiť svoju futbalovú kariéru pre pracovné a Kubiš pre študijné povinnosti. Greguš sa zasa nedostal na ihrisko preto, že bol dlhodobo zranený. Ani po poslednom majstrovskom zápase v Trnave sa však pre hráčov MFK sezóna ešte neskončila. Bodku za ňou dajú až 3. decembra po odohraní troch prípravných zápasov. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava