Rozpočet schvália až po voľbách

  • Spravodajstvo
  • 16. novembra 2010, 22:06
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Mestskí poslanci sa minulý štvrtok zišli na poslednom zasadnutí zastupiteľstva pred novembrovými voľbami do orgánov samosprávy. Dvadsaťštyribodový scenár stretnutia pozmenili hneď na začiatku. Poslanci odhlasovali vypustenie bodov, ktoré sa zaoberali rozpočtami mestských organizácií a samotným návrhom rozpočtu Mesta Piešťany na rok 2011.

O mestskom rozpočte sa nebavili…


Na úvod stretnutia vystúpila poslankyňa Eva Kolláriková (SMER-SD) s návrhom stiahnutia návrhu rozpočtu mesta na rok 2011 z programu zastupiteľstva. Tento návrh poslanci podporili. Ďalej sa nezaoberali ani rozpočtami Mestského kultúrneho strediska, Služieb mesta a Mestskej knižnice mesta Piešťany. „Na neverejnom zasadnutí poslancov sme sa dohodli na konečnom znení rozpočtu a odsúhlasila ho i mestská rada. Pred zastupiteľstvom však prišli závažné návrhy od obyvateľov mesta, išlo o kapitálové výdavky. Nemali sme čas sa dohodnúť o zapracovaní týchto požiadaviek do nového rozpočtu,“ vysvetlila E. Kolláriková.

Primátor mesta Remo Cicutto k stiahnutiu návrhu rozpočtu z rokovania povedal: „Návrh sme sa snažili predložiť aj na základe dvoch pohľadov. Zatiaľ nie je vyjasnené dofinancovanie výpadku daní za tento rok. Rozpočet sme navrhovali dosť opatrne aj z dôvodu, že sa blížia komunálne voľby. Vyskytli sa i nové požiadavky na investičné akcie. Nové vedenie na poste primátora i poslancov sa po voľbách bude vyjadrovať k rozpočtu. Zostala jediná téma, a to budúce financovanie nemocnice.“ Najzávažnejším faktom pri financovaní nemocnice z rozpočtu je podľa primátora to, že mesto nemá zriaďovateľskú pôsobnosť. „V majetku máme niekoľko zriaďovateľských kompetencií, ktoré teraz nestíhame vykrývať z príjmov. Nechceli sme zvyšovať dane a takto zaťažovať občanov, pretože stále doznieva finančná kríza,“ doplnil R. Cicutto.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj