Policajti si „posvietili“ na neplatičov

  • Spravodajstvo
  • 16. novembra 2010, 22:09
  • Autor:(IP), ilustr.foto: (mkm)

PIEŠŤANY – Viacerí vodiči v Piešťanoch si v posledných dňoch našli upozornenie od mestskej polície ohľadom parkovania, a to v prípade, ak v aute nemali parkovaciu kartu či zaplatený lístok z automatu.

Náčelník Mestskej polície v Piešťanoch Marcel Mihalik odpovedal Piešťanskému týždňu aj na dohady z radov obyvateľov, že policajti v tomto období dostali príkaz vyberať pokuty vo zvýšenej miere.

„Upozornenia dávame priebežne. Nie je to nič výnimočné. Určite nerobíme niečo navyše, pretože je predvolebné obdobie. Takýmito kontrolami sa zaoberáme stále, a to v pravidelných intervaloch. Niekedy sa vo zvýšenej miere zameriame na kontrolu psov, inokedy na parkovanie či na taxikárov. Nič mimoriadne sa teda nedeje. Teraz je to obdobie, keď sme si ‘posvietili‘ na neplatičov,“ vysvetlil situáciu M. Mihalik.

Podľa neho mestská polícia chce takto apelovať na občanov, aby si kupovali parkovacie lístky alebo karty a hlavne, aby ich umiestňovali na viditeľné miesta. Policajti v súčasnosti prípady nezodpovedných vodičov riešili skôr dohovorom ako blokovou pokutou. „Je hlúposť, že by sme dostali príkaz na zvýšenie pokutovania vodičov, aby prišlo viac peňazí do rozpočtu. Takéto tvrdenia odmietam,“ reaguje náčelník na rozširujúce sa „šumy“ o zvýšenom vyberaní pokút v Piešťanoch.

Pokiaľ sa vám však stane, že zaparkujete na vyhradenom mieste bez toho, aby ste si zakúpili parkovaciu kartu alebo lístok, dopúšťate sa dopravného priestupku a v tomto prípade sa bloková pokuta môže vyšplhať až na sumu 60 eur.  

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín