Elektrikári vítali deviatakov zo 41 škôl

  • Spravodajstvo
  • 16. novembra 2010, 14:10
  • Autor:vd

Viac ako štyristo deviatakov zo 41 základných škôl nášho regiónu, ale aj z Bratislavy, zo Skalice, z Hlohovca, Trstína, Dechtíc, Nitrianskej Blatnice a iných obcí mimo nášho okresu navštívili v utorok 16. novembra Strednú priemyselnú školu elektrotechnickú v Piešťanoch.

Nazreli do odborných laboratórií,  jazykových učební, poučili sa od personalistiek  vrbovského Semikronu o možnosti práce v tejto spoločnosti, ale obzreli si aj televízne štúdio a posilňovňu. Kto mal chuť na cukrovú vatu, mohol ju za pár centov získať zo školského „cukrového podniku“. Prístroj obsluhovali dievčatá študujúce technicko-informačné systémy. Od ich sladkého pokušenia  sme sa zababrali aj my.
„V budúcom školskom roku môžeme prijať 98 prvákov, ktorí u nás môžu študovať v odbore elektrotechnika a 28 žiakov v odbore technicko-informačné systémy,“ prezradil nám riaditeľ SPŠE Milan Tupý. Na tejto škole frčí nielen vyučovací proces, ale aj bohaté mimoškolské aktivity.  Študenti sa zapájajú do Stredoškolskej odbornej činnosti, 3. decembra tu bude krajské kolo súťaže Zenit, elektrikári žnú slávu v súťaži Enersol, učia sa cudzie jazyky, zadarmo brázdia vody školského internetu. A keďže hladný študent nebude v pohode na popoludňajšom vyučovaní,  škola ponúka aj  chutné obedy  v peknom prostredí domova mládeže, kde je aj jedáleň, z ktorej vidno všetkých, čo sa idú prejsť do kúpeľného parku, nakŕmiť labute, či odfotiť sa pri barlolámačovi. Veselý, aj ťažký je študentský život na SPŠE, ale o to ľahšie sa potom jej absolventom dýcha na vysokých školách.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav