Na Uličnicu vyzbierali 700 eur

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. novembra 2010, 16:40
  • Autor:Viera Dusíková

PIEŠŤANY – Do tohtoročnej zbierky Hodina deťom, ktorá dostala názov Uličnica, sa v piatok 12. novembra zapojilo viac ako 80 miest s takmer tritisíc dobrovoľníkmi.

Patrili medzi nich aj piešťanskí študenti zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Mojmírovej ulici a z Gymnázia Pierra de Coubertina. „Aj keď počasie nám v piatok veľmi neprialo, pretože už od rána pršalo ako z konvy, podarilo sa nám vyzbierať viac ako sedemsto eur,“ informoval nás koordinátor zbierky Roman Vangel, ktorý mal akciu „pod palcom“ spolu s profesorkou Denisou Moravčíkovou zo SOŠOaS v Piešťanoch. Podľa Romana tento rok sa do zbierky zapojil v našom meste nadmerný počet dobrovoľníkov. „Zbierali sme od pol deviatej rána až do neskorých večerných hodín. S pokladničkami sme boli najmä v obchodných centrách – v Tescu, Kauflande, v Priori a v Auparku. Priamy prenos vysielania Uličnice bude v televízii 6. decembra. Všetkým dobrovoľníkom aj darcom úprimne ďakujeme,“ dodáva Roman.

Podľa predbežných celoslovenských informácií sme sa dozvedeli, že do zbierky Uličnica bolo v piatok 12. novembra zapojených 85 miest, 2756 dobrovoľníkov s 128 080 odznakmi a 1450 pokladničkami. Presné informácie aj s výškou vyzbieranej sumy sa verejnosť dozvie po 19. novembri, keď budú skompletizované informácie z celého Slovenska.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín