Tri „školské“ medaily z majstrovstiev Slovenska

  • Šport / Ostatné športy
  • 13. novembra 2010, 09:29
  • Autor:(šg)

PIEŠŤANY – Ďalší výborný úspech si na svoje konto pripísali piešťanskí školáci na celoslovenskom športovom podujatí. Na školských majstrovstvách Slovenska v cezpoľnom behu žiakov stredných škôl v Žiari nad Hronom…

…sa stalo trojčlenné družstvo chlapcov z Gymnázia Pierra de Coubertina majstrom Slovenska a trio dievčat z tejto školy skončilo na výbornom druhom mieste. Navyše Martin Směřička obsadil medzi jednotlivcami bronzovú priečku.

Na školské majstrovstvá Slovenska postúpili iba víťazné trojčlenné družstvá z jednotlivých krajov plus štyria najlepší jednotlivci. V každej kategórii tak súťažilo po 28 pretekárov. „Som šťastný, že do celoslovenského finále sme sa nielen prebojovali, ale sme si priviezli domov aj tri medaily. Fantastické je hlavne víťazstvo našich chlapcov, ktorí sa stali majstrami Slovenska. Pre našu školu je to v cezpoľnom behu historický prvý titul majstra Slovenska. Dievčatá podali bojovné výkony na hranici svojich síl a zaslúžene skončili v družstvách druhé,“ neskrýval radosť z výsledkov svojej školy telocvikár Marián Nádaský.

O  historický  titul  družstva chlapcov sa pričinili Martin Směřička, Patrik Potoček a Juraj Pospíšil. V súťaži jednotlivcov skončil Směřička medzi bežeckými špecialistami zo športových gymnázií na výbornom treťom mieste, Potoček bol šiesty a Pospíšil desiaty. Družstvo dievčat v zostave Agáta Malíková, Lucia Nemcová a Petra Šimová skončilo na druhom mieste. V poradí jednotlivkýň bola Malíková piata, Nemcová dvanásta a Šimová sedemnásta.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava