Vodní motoristi zavŕšili úspešnú sezónu na Morave

  • Šport / Ostatné športy
  • 11. novembra 2010, 11:06
  • Autor:Barbora Jánošíková

PIEŠŤANY – Pretekári Klubu vodného motorizmu a vodných športov Piešťany ukončili tohtoročnú úspešnú sezónu zorganizovaním pretekov Česko-Slovenského pohára vznášadiel. Podujatie sa uskutočnilo v areáli Mlýna u vodníka Slámy v Lhote pri Ostrave.

V susednej Českej republike sa zišli všetci jazdci a nadšenci vznášadiel nielen z Čiech a Slovenska, pretože účasťou na pretekoch potešil aj Rakúšan A. Stelzhammer. Počas dvoch dní absolvovali jazdci po dve rozjazdy. Keďže prišiel menší počet pretekárov, všetky kubatúry odštartovali súčasne. Tým sa zvýšila atraktivita pretekov pre jazdcov i divákov. Organizátori však vyhodnotili len dve kategórie.

Prvá zahŕňala jazdcov Formuly 1, 2 a S, v kategórii B boli klasifikovaní jazdci z Formuly 50, Novice a Junior. V silnejšej kategórii A viedol Mário Bartoš. Majster Európy v kategórii F1 z roku 2009 však po poruche motora nemohol dokončiť všetky rozjazdy a napokon skončil tretí. Druhé miesto si vyjazdil Rakúšan Andrew Stelzhammer a z víťazstva sa napokon tešil Jaroslav Baláž starší, ktorý jazdil v tíme spolu so synom Jaroslavom. Ten sa v tomto roku stal majstrom Európy a na majstrovstvách sveta skončil v kategórii FS na treťom mieste.

Kategóriu B suverénne ovládol aktuálny majster Európy kategórie FN Ivan Štefánik. Druhú pozíciu si na veľké prekvapenie vybojoval talentovaný 11-ročný junior Vojtech Hejna, ktorý po perfektnom výkone nechal za sebou na treťom mieste svojho otca Vladimíra z Formuly FN i Jiřího Zlámala z Formuly 50. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava