POZVÁNKA: Rozprávka Vianoc – 2010

  • Nezaradené
  • 11. novembra 2010, 14:00
  • Autor:(red)

PIEŠŤANY – 10. decembra 2010 o 17.00 hod. sa v Dome umenia v Piešťanoch uskutoční 15. ročník charitatívneho vianočného galaprogramu pre deti „ROZPRÁVKA VIANOC – 2010“, ktorý už má peknú tradíciu a mnohí diváci ho poznajú zo živého predstavenia v niektorom zo slovenských miest alebo z koprodukcie umeleckej agentúry AMADE-POP a Slovenskej televízie. Dva razy v minulých rokoch sa stal najlepším vianočným programom STV.

Lístky na toto podujatie a rôzne darčeky môžete vyhrať, ak sa zapojíte do našej súťaže, ktorá prebieha v týždenníku Piešťansky týždeň od čísla 45, ktoré vyšlo 9.11.2010.

O pätnástom ročníku tohoto podujatia sme sa porozprávali s jeho organizátormi. Riaditeľkou umeleckej agentúry AMADE-POP a producentkou Editou Kmeťovou a spevákom Petrom Hečkom, ktorý je autorom a režisérom projektu.

Čím je tento program výnimočný a komu je určený?

Edita Kmeťová: Výnimočný je tým, že je to veľká galaprehliadka detských i dospelých hviezd a hviezdičiek zo sveta profesionálnej i neprofesionálnej populárnej hudby, kde popri známych až hviezdnych umelcoch dostávajú príležitosť vystúpiť na najvyššej úrovni najmä talentované detské súbory a detskí sólisti. Je určený všetkým deťom bez rozdielu a všetkým ľuďom dobrej vôle, ktorí detský svet bezprostredne vytvárajú. Jednoducho všetkým tým, ktorí sa o deti po celý rok starajú. Chceme, aby všetci zažili tú pravú  atmosféru Vianoc a ich posolstvo dobra a lásky.

Mohli by ste nám priblížiť hlavný cieľ tohoto projektu?

Peter Hečko: Snahou nás  tvorcov je zdôrazniť základné hodnoty existencie detí  a ľudí našej planéty vo všeobecnosti bez rozdielu národnosti, farby pleti, náboženstva, či sociálneho postavenia. Tieto myšlienky sú obsiahnuté v scenári galaprogramu. Snažíme sa poukázať na skutočnosť, že pojmy láska, priateľstvo, dobro, charakter, spravodlivosť, tolerancia, čí zdravý  rozum musia navždy zostať a zostávajú tými najdôležitejšími faktormi našej existencie na modrej planéte, nazývanej Zem.

Piešťany sú pätnástym zastavením galaprogramu na jeho doterajšej ceste za deťmi. V čom spočíva jeho čaro?

Edita Kmeťová: Teší nás skutočnosť, že o galaprogram je každý rok a v každom meste velký záujem. Myslím si, že jeho čaro spočíva vo viacerých faktoroch. V prvom rade je to vysoká kvalita obsadenia umelcami ako i talentovanými detskými súbormi a sólistami. Jeho výprava je ozaj fantastická, rozprávková a divácky atraktívna a v neposlednom rade je to i fakt, že vstupenky stoja len symbolické 3 EUR a to je cena prístupná naozaj pre všetkých. Môžu prísť celé rodiny a vidieť špičkový program, ktorý by ináč bol veľmi drahý. Ale najdôležitejšie zo všetkého je to, že z neho jednoducho cítiť dušu, velké ľudské srdce a zmysel pre fantáziu

Deti sú špecifický divák. Ako dokážete do ich sveta vstúpiť?


Peter Hečko
: Sme radi, že ľudia náš program pociťujú tak, ako ho my s láskou pripravujeme. Jednoducho doňho dávame celé srdce a potom  je to aj vidieť. Úprimnosť, pravda  a krehká krása. To sú kľúče do detského sveta. A pretože každý človek zostáva v duši tak trochu dieťaťom po celý život, s  humorom radi hovoríme, že naše galaprogramy sú vhodné pre všetky „deti“ od 3 do 99 rokov a vyššie.

Pani Kmeťová, vieme o Vás, že ste víťazkou projektu Podnikateľka Slovenska 2007 v kategórii Úspešná živnostníčka – 3. miesto za produkovanie najväčších galaprogramov pre deti na Slovensku. Aké sú Vaše pocity z tohto významného ocenenia?

Edita Kmeťová: Áno, bola som ocenená v tomto projekte Podnikateľka Slovenska 2007 za produkovanie a organizovanie 2 najväčších pôvodných slovenských galaprogramov pre deti na Slovensku – k MDD „NAJKRAJŠÍ DAR JE PIESEŇ“ a k Vianociam „ROZPRÁVKA VIANOC“ /dnes 15. ročník/. Pri 10. výročí sme organizovali obidva galaprogramy za účasti účinkujúcich so všetkých štyroch krajín V 4 a malo to obrovský úspech nielen u divákov na Slovensku, ale aj u zahraničných účinkujúcich.

V tomto projekte sú ocenené ženy podnikateľky, živnostníčky, ktoré dosahujú výborné výsledky a mňa tento úspech veľmi teší. O to viac, že som obdržala cenu práve za produkovanie a organizovanie galaprogramov pre deti. Je to pre mňa veľká motivácia do budúcnosti na ďalšie zlepšenie mojej podnikateľskej činnosti.

Ale viete, dobré pocity sú síce pekná vec, ale  získať stabilných sponzorov, ktorí by tieto 2 najväčšie galaprogramy mohli každoročne podporovať, je aj tak veľmi náročné. Človek vlastne začína vždy od nuly. Obidva projekty sú síce nekomerčné ale zato veľmi výpravné a nákladné.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav