Piešťanský veslár Babač získal na MS striebro!

  • Veslovanie / Šport
  • 9. novembra 2010, 10:28
  • Autor:Š. Gregorička

PIEŠŤANY – Vyvrcholením úspešnej sezóny boli pre piešťanského veslára Lukáša Babača seniorské majstrovstvá sveta, ktoré sa konali minulý týždeň na jazere Karipiro na Novom Zélande. Úradujúci akademický majster sveta a bronzový z ME sa tam predstavil v skife ľahkých i ťažkých váh.

Viac sa mu darilo v ľahšej hmotnostnej kategórii, v ktorej získal striebornú medailu. Medzi „ťažkými“ skifármi obsadil Lukáš v rozjazde štvrté miesto, v opravách skončil tretí a rovnaká priečka mu patrila aj v semifinále. V C-finále skončil až šiesty a celkove mu v patrilo 18. miesto. Oveľa lepšie si počínal v svojej hlavnej disciplíne, skife ľahkých váh. V rozjazde bol počas celých pretekov druhý za Maďarom Galambosom a spolu s ním aj postúpil priamo do semifinále.

Aj v semifinále si veslár Sĺňavy Piešťany vybojoval druhú priečku za Dánom Stephasenom, hoci začínal na štvrtej pozícii. Po kilometri už bol druhý, potom síce klesol na tretiu priečku, no vo finiši predstihol vedúceho Taliana Mianiho i druhého Novozélanďana Granta. Všetkých však napokon pretromfol Stephansen. Vo finále si Lukáš striebornú pozíciu zo semifinále zopakoval. Finálovú jazdu síce začínal na štvrtej pozícii, tá mu patrila aj po kilometri, no päťsto metrov pred cieľom už bol tretí a v závere sa mu podarilo predstihnúť Galambosa a vybojovať si striebro. Majstrom sveta sa stal Miani pred Babačom a Galambosom.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava