Blog Jozefa Malíka: Bez práce, nie sú koláče

  • Blogy / Blogy
  • 2. novembra 2010, 16:29
  • Autor:

Všetkým nám dobre známe porekadlo, ktoré je väčšine vštepované od malička. Niekedy je však veľký problém tie koláče upiecť, nakoľko kvalifikovanej práce je v našom meste dosť málo. Určite, nájdu sa aj ľudia, čo zvládnu všetko, iba robotu nie, ale na to som nechcel poukázať.

Množstvo obyvateľov Piešťan je jednoducho odkázaných na dennodenné dochádzanie do desiatok kilometrov vzdialených miest, kde investori našli lepšie prostredie a väčšiu ústretovosť na zrealizovanie svojich projektov. Je pravda, že niekedy záujmy nadnárodných spoločností a teda aj chlebodarcov musia ísť nad úkor záujmov obyčajných ľudí, či už z dôvodu racionalizácie ich produkcie, znižovania nákladov atď. Podobne sa tomu stalo v rokoch 2008 a 2009, keď v nášom meste ohlásili hromadné prepúšťanie dva veľké podniky a tým v Piešťanoch dohromady zaniklo takmer 1300 pracovných miest. Toto sú veci len veľmi ťažko nami ovplyvniteľné, ale niečo predsa len ovplyvniteľné je. 
Príkladom môže byť aj časťou našich poslancov MsZ zamietnutá investícia spoločnosti OBI, ktorá mohla priniesť do nášho mesta približne 200 pracovných príležitostí. Paradoxom je, že sa to stalo približne v tom istom období, keď došlo k prepúšťaniu v spomenutých závodoch. 200 miest nie je veľa v porovnaní s tým, koľko ich bolo zrušených, ale na mesto ako sú Piešťany, to nie je zanedbateľné množstvo. Na mieste môže byť viackrát opakovaná otázka prečo? Bol problém iba v zmene územného plánu, ktorý sa skôr, či neskôr bude musieť zmeniť vzhľadom na tadiaľ plánovaný južný obchvat alebo bol skutočný dôvod úplne niekde inde?
Piešťany sú krásne mesto s obrovským potenciálom, ktorý je žiaľ využívaný veľmi málo. Komunálne voľby klopú na dvere a sľubov je opäť na rozdávanie. V prípade, že sa chystáme znovu odovzdať hlas nášmu favoritovi, ktorý nás doteraz zastupoval, skúsme sa ho najprv opýtať, ako on dopomohol k tomu, aby sa v Piešťanoch vytváralo pozitívne podnikateľské prostredie pre spoločnosti, ktoré by tu mohli vytvárať nové pracovné pozície pre nás obyvateľov? Koľko akvaparkov, zrekonštruovaných ciest, chodníkov, námestí, detských ihrísk, ako aj iných predvolebných sľubov z pred 4 rokov bolo naozaj zrealizovaných?

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj