Naši jachtári si priviezli z Chorvátska dva poháre

  • Šport / Ostatné športy
  • 28. októbra 2010, 10:43
  • Autor:(mp)

PIEŠŤANY – Je už pravidlom, že na záver sezóny sa stáva Jadranské more domovom slovenských a českých jachtárov, kde si rozdelia na spoločnom podujatí majstrovské tituly. V dňoch 8.-15. októbra sa konali v Chorvátsku na Murterskom mori v prístave Hramina medzinárodné majstrovstvá Czech&Slovak Championship 2010, na ktorých sa zúčastnila aj loď TJ Sĺňava Piešťany.

Posádku v zložení Peter Čech, Stanislav Varga, Jaromír Krobot, Ľubomír Macejka, Milan Straka, Milan Straka jr., Ivan Janoušek viedol kapitán Miloslav Psalman.

V pomerne priaznivom veternom počasí sa odjazdilo šesť rozjázd, z toho jedna navigačná. O víťazstve v tomto nabitom ročníku sa rozhodlo až v poslednej rozjazde, keď ešte pred ňou malo v celkovom poradí šancu na prvenstvo päť lodí, medzi ktorými boli len minimálne bodové rozdiely. Nakoniec úlohu favorita splnila posádka českej lode SK Yachting, ktorá mala za kormidlom vynikajúceho Chorváta Nikolu Kršanaca. Hneď po štarte sa dostali na čelo a rozumnou taktickou jazdou zvíťazili. Vyhrali tak preteky aj v celkovom poradí a stali sa víťazmi medzinárodných majstrovstiev Čiech a Slovenska a majstrami Čiech v triede ORC club, ako aj víťazmi vo flotile lodí monotypu Salona 37.

Jachtári TJ Sĺňava Piešťany si vynikajúcim druhým miestom v rozjazde polepšili a domov si priniesli dva poháre. Za celkové tretie miesto na majstrovstvách Čiech a Slovenska a tretie miesto v monotype Salona 37. Na majstrovstvách Slovenska si vybojovali strieborné medaily. Až za posádkou TJ Sĺňava na celkovom štvrtom mieste a druhom v rámci Čiech skončila loď pod vedením Veroniky Fenclovej, ktorá v tomto roku skončila v olympijskej triede Laser na druhom mieste vo svetovom pohári. Minuloročnému víťazovi Petrovi Mosnému sa nevydarili dve záverečné rozjazdy, keď dovtedy s prehľadom preteky viedol, a klesol na celkové piate miesto. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava