Matej Michálek majstrom v maratóne

  • Kanoistika / Šport
  • 21. októbra 2010, 11:23
  • Autor:(šg)

PIEŠŤANY – Kanoistická sezóna na Slovensku sa skončila záverečnými dvoma podujatiami na bratislavských Zlatých pieskoch. Na nich sa konal 65. ročník Hargašovho memoriálu i Rozlúčkové preteky. Na oboch podujatiach štartovali aj vodáci z nášho okresu.

Hargašov memoriál bol aj majstrovstvami Slovenska v maratóne. Punc medzinárodných dala pretekom účasť kanoistov z poľského klubu v Tychy. V konkurencii 17 klubov sa nestratili ani naši. V kategórii juniorov sa stal Matej Michálek zo Sĺňavy Piešťany majstrom Slovenska v K1 na 12 500 metrov a ďalší Piešťanec Mário Janča skončil tretí. V kadetskej kategórii obsadili na rovnako dlhej trati v K1 Filip Valo tretie a Jerguš Jacko štvrté miesto. Starší žiaci súťažili na 7500-metrovej dištancii.

V C1 si vybojoval Michal Lenický striebornú medailu, v K1 bol Daniel Dányi štvrtý a Alexander Bóri piaty. Mladšie žiacke kategórie súťažili na 2500 m. Medzi 12-ročnými vyhrala Romana Mikušová K1 dievčat a medzi deväťročnými bola Lívia Miklošková druhá. Z vodákov Kajak klubu Moravany obsadili v K1 medzi deväťročnými Lukáš Valo a Lucia Valová štvrté miesta a Denis Horvát bol piaty. Mia Alice Hjartakerová zasa vyhrala kategóriu neregistrovaných.

Na Rozlúčkových pretekoch, ktoré zorganizovala TJ Vinohrady Bratislava, vyhral Ján Rusnák zo Sĺňavy K1 na 2000 m, mladšia žiačka Lívia Miklošková bola druhá pred Luciou Valovou z Moravian nad Váhom. Medzi chlapcami bol Lukáš Valo štvrtý a Denis Horvát (obaja Moravany) piaty. V pretekoch na 4000 m skončil junior Matej Michálek zo Sĺňavy tretí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava