Vykradli a zapálili pneuservis v Ostrove

  • Spravodajstvo
  • 19. októbra 2010, 10:57
  • Autor:Viera Dusíková, foto: KR HaZZ

OSTROV – V obci Ostrov vyhorel pneuservis. Po obrovskom požiari supermarketu na A. Trajane je to ďalší veľký požiar v našom regióne. Tentoraz však išlo o úmyselný čin zlomyseľníka. Podpaľač chcel najskôr ukradnúť peniaze z domu majiteľa prevádzky, a keď žiadne nenašiel, vypustil ohnivého kohúta.

Ten zhltol majetok v hodnote tristotisíc eur. Stalo sa to tesne pred sezónou prezúvania pneumatík. „Dobrodinec“, ktorý tento čin spáchal, si zlo načasoval najefektívnejšie a najbolestivejšie. Musel dobre vedieť i to, že rodina sa chystá na stužkovú.

Kradol počas stužkovej


„Zlodeji nám v piatok okolo ôsmej večer najskôr vnikli do domu. Využili čas, keď sme šli s manželkou na stužkovú slávnosť mladšej dcére,“ povedal nám majiteľ vyhoretého ostrovského pneuservisu Vojtech Dekan. „Ani u nás doma, ani vo firme nenašli žiadne peniaze. Zrejme sa naštvali a chceli nám ublížiť. Podpálili firmu. Zhorela strecha aj dve miestnosti, v ktorých sme mali sklad nových sád pneumatík a diskov. Oheň zhltol aj ‘uskladňovačky‘ od klientov. Na jar som si kúpil nové technické zariadenie, stálo ma takmer tridsaťtisíc eur. Ešte šťastie, že tento stroj nie je poškodený, ochránil ho protipožiarny múr a dvere. Oheň sa nedostal ani do ďalšej budovy, kde mám kanceláriu, šatne a pripravené bytové priestory. Neviem presne určiť škodu, ale bude to niečo okolo tristotisíc eur. Tak to odhadli hasiči,“ dodal poškodený majiteľ prevádzky.
Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava