Na Deň zdravia si opäť cinkli mliekom

  • Spravodajstvo
  • 8. októbra 2010, 09:26
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – Aj tohtoročná prvá októbrová sobota sa v KSC Fontána niesla v znamení Dňa zdravia. Začala sa vystúpením Krakovienky a Vavrineckej trojky. Pozvaní hostia, medzi ktorými boli okrem primátora mesta Rema Cicutta a riaditeľky MsKS Marty Jurčovej zástupcovia organizácií, zaoberajúcich sa zdravotníctvom, si v kine Fontána pripili pohárom chutného mlieka.

Vo foyeri si stánky rozložili takmer všetky piešťanské záujmové organizácie a spolky. Prezentovali nielen svoju činnosť, ale rozdávali aj letáčiky a rady, ako si zachovať dobré zdravie a vylepšiť to, čo v našom organizme nefunguje najlepšie. „Odmerali mi tu krvný tlak. Mala som ho o niečo vyšší, ako je normál v mojom veku,“ prezradila nám Katarína Klimková z Bratislavy, ktorú na deň zdravia priviedla jej sestra. Tá sa postavila do radu ľudí, ktorí čakali na meranie antioxidantov biofotonickým skenerom. Staršiemu mužovi pri neďalekom stolíku zistili, že v jeho organizme je viac tukov, ako by potreboval, a hneď mu ponúkli prírodné čaje.

O kúsok ďalej núkali návštevníkov kalíškom liečivej medoviny. „Ja som sa naučila správne poskytovať prvú pomoc. Vedela som, že sa striedajú dychy a tlaky na hrudník, len som nepoznala počet stlačení. A tiež ma naučili, kde presne sa ruky majú na hruď položiť a že účinnejšie je, ak sa prsty pravej ruky zaseknú do ľavej dlane, čím sa zväčší účinnosť prvej pomoci,“ podotkla usmievavá žena v strednom veku.

Deň zdravia prebiehal aj na Námestí slobody, kde sa nachádzalo hasičské auto. Oň mali najväčší záujem malé deti, ktorým hasiči nasádzali prilby a oboznamovali ich s technikou, ktorú používajú pri zásahoch. Ľudia, ktorí si neboli istí kvalitou vody, zaniesli vzorky piešťanským vodohospodárom. Tí vyhodnotili obsah dusičnanov, nachádzajúcich sa v pitnej vode. Popoludní sa v rámci Dňa zdravia konal vo Fontáne koncert skupiny Lojzo. 

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav