Začína sa dvanáste Piešťanské randezvous

  • Spravodajstvo
  • 5. októbra 2010, 10:22
  • Autor:tasr/ip

PIEŠŤANY – Divadlo, film a výtvarné umenie sú témami ďalšieho pokračovania pravidelných stretnutí umelcov Piešťanské randezvous. Už dvanásť rokov láka v kúpeľnom meste Dom umenia divákov na predstavenia popredných divadelných scén oboch častí bývalého spoločného štátu, na zaujímavé výstavy, koncerty a filmy.

Festival sa postupom času predĺžil z jedného týždňa na terajší takmer mesiac, v tomto roku začína dnešným dňom a skončí 25. októbra.
Jeho prvým predstavením sú Pohádky z kouzelného kabátu pre najmenších divákov, s ktorými na Slovensko prišli Kateřina Táborská a René Krupanský. Po nich si v stredu 6. októbra môžu diváci pozrieť dokument Oko nad Prahou o architektovi Janovi Kaplickom. Na sobotu 9. októbra je do programu zaradené predstavenie Divadla Bolka Polívku Český lev, ktoré bude mať na Slovensku svoju premiéru.
"Bolek Polívka stál pri zrode nášho podujatia a my si veľmi ceníme túto spoluprácu. Zatiaľ nevynechal ani jeden ročník Piešťanského randezvous a tak ho mohlo publikum sledovať v rôznych hereckých polohách. Nielen v tých úsmevných, čím je známy najviac," povedala riaditeľka Domu umenia v Piešťanoch Edita Bjeloševičová.
Slovenskú stranu bude v tomto roku reprezentovať Divadlo Astorka 90 s Mesiacom na dedine, pripravená je aj literárno-hudobná kompozícia venovaná Roku Jozefa Cígera Hronského – Hronského rapsódie a monodráma Odysseus sa nevrátil v podaní Kataríny Mrázovej. Bjeloševičová podotkla, že toto predstavenie vzniklo priamo pod strechou Domu umenia.
S veselohrou Nebyla to pátá, byla to devátá prídu 13. októbra Rudolf Hrušínský, Jana Švandová a Josef Carda, počas celého festivalu bude inštalovaná výstava Young Art Show 3, čo sú práce 58 mladých autorov z Čiech, Slovenska, Poľska, Rumunska, Grécka, Japonska, Indie a USA a Drevo krásnych stromov ukáže drevorezbár Martin Patričný od 12. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava