Nohu zrazenej dôchodkyne vo Vrbovom lekári zachránili

  • Spravodajstvo
  • 5. októbra 2010, 10:09
  • Autor:vd

VRBOVÉ – Minulý piatok ráno krátko pred šiestou hodinou sa stala vo Vrbovom na Beňovského ulici závažná dopravná nehoda. Doplatila na ňu 71 ročná chodkyňa z Vrbového, ktorá údajne prišla o nohu. Ukázalo sa ale, že fáma o nohe nie je pravdivá.

„Táto žena na priechode pre chodcov pravdepodobne náhle vbehla do dráhy prichádzajúcemu autu a 25 ročná vodička Mazdy už pre krátku vzdialenosť nedokázala zrážke zabrániť,“ informoval nás hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Trnave Ľuboš Homola. Vo Vrbovom kolovala správa, že nešťastníčka prišla v dôsledku nehody o nohu. „Chodkyňa utrpela pri nehode ťažké zranenie dolnej končatiny,“ potvrdil správu o zranení dolnej končatiny hovorca. „Zranenú  letecky transportovali do nemocnice. Policajt vodičku z Krakovian na mieste podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Polícia nehodu na mieste zadokumentovala a vyšetruje ju aj za pomoci znalca z odboru cestnej dopravy. Presné príčiny ako i nehodový dej sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodáva Ľ. Homola.
A tu je výpoveď svedka nehody, T.R. z Vrbového:
Neviem presne kedy nahlásili nehodu, no ja som tam dobehol tesne pred šiestou – bývam cca 200 metrov od nehody, no nárek bolo počuť na celé mesto…. Na mieste bola RZP z Piešťan a práve dorazila RLP s lekárom, vzhľadom na poranenia obete nehody. Na mieste bola hliadka polície z OO PZ SR. Nehoda sa stala na prechode pre chodcov – staršia pani M.R.  prechádzala smerom od bytoviek ku škole, tam do nej čelne narazila vodička osobného kombi. Auto, ktoré pani zrazilo zastalo po cca 50 metroch. Pred prechodom pre chodcov a ani za ním nebola žiadna!!! brzdná dráha – čomu sa čudovali i nehodovkári z Piešťan. Kabelku zrazenej pani našli 20 metrov od nehody… Prechod je riadne označený, osvetlený a blikalo oranžové výstražné svetlo. O 6.30 h obe sanitné vozidlá odišli smerom z Vrbového k Čerencu alebo štadiónu, kde čakali na LZS z Bratislavy. Vrtuľník priletel asi o 7.00 h. Neviem ako to nakoniec dopadlo, vrtuľník som zazrel už z práce, takže ďalej som to neriešil.Pani mala ťažké zranenie nohy, polytraumatický šok, otras mozgu, mnohopočetné podliatiny, cyanózu. … v kombinácii s jej vekom to bolo veľmi zlé."

 Lekári nohu zachránili



Ako sme sa dozvedeli, v utorok 5. októbra, zrazenú dôchodkyňu operovali, nohu jej lekári doposiaľ nemuseli amputovať, pani sa údajne drží statočne, aj keď stav je komplikovaný.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel