S Lipou nepohli, schválili iba plot

  • Spravodajstvo
  • 29. septembra 2010, 09:46
  • Autor:(vd)

PIEŠŤANY – Okolie chátrajúcej niekdajšej perly Piešťan – hotela Lipa – bude aj naďalej chrániť plot. O výške nájomného za prenajatý mestský pozemok na rohu Winterovej a Rázusovej ulice, na ktorom sa plot nachádza, sa dohodli poslanci na svojom septembrovom zasadaní.

Majiteľ Lipy, spoločnosť Relax club v Bratislave, do mestskej pokladne zaplatí 0,83 eur/m2. Mesto mu pozemok s veľkosťou 49 metrov štvorcových prenajíma do 28. februára 2011 ako prípad hodný osobitného zreteľa.

Viacerí poslanci požiadali primátora o vyriešenie patovej situácie spojenej so stavbou, respektíve už iba ruinou Lipy. Primátor má ale ruky zviazané. Podľa vyjadrenia referátu územnej správy mestského úradu bratislavská spoločnosť Relax club, ktorá Lipu vlastní, má stále platné stavebné povolenie. Dôvod, prečo nebola až do dnešného dňa Lipa opravená, bola vždy finančná neschopnosť. „Stavebný úrad môže opätovne od stavebníka požadovať statický posudok a podľa výsledku pokračovať v konaní prostredníctvom výzvy či pokút,“ uviedla Jana Vitková z referátu územnej správy Mestského úradu v Piešťanoch. Situácia sa tým nerieši. Iba naťahuje.

V ďalšom kroku môže stavebný úrad opätovne upozorniť stavebníka na termín posledného povoleného termínu ukončenia stavby s tým, že ďalšie predĺženie mu už nemusí nepovoliť napríklad z dôvodu zhoršenia podmienok životného prostredia alebo pre rozpor s verejným záujmom. Stavebný úrad môže pozvať majiteľa na konanie o správnom delikte po dátume posledného súhlasu na termín ukončenia stavby do 31. mája 2012. Až po ňom môže stavebný úrad alebo inšpekcia vyrúbiť vinníkovi pokutu až do výšky takmer 67 000 eur. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav