Piešťanec súťažil o titul Muž roka

  • Nezaradené
  • 24. septembra 2010, 09:16
  • Autor:(IP) Foto: archív T. Hradeckého

PIEŠŤANY – Prvýkrát v histórii Slovenska sa konala v polovici augusta súťaž Muž roka. Desať adeptov sa v piatok trinásteho snažilo premiérovo získať tento titul. Víťazom sa nakoniec stal dvadsaťštyriročný barman Roman Lang z Topoľčian.

Do boja o titul najlepšie vyzerajúceho Slováka však zasiahol aj tridsaťjedenročný Piešťanec Tomáš Hradecký, ktorý v súčasnosti žije a pracuje
v Rakúsku.

Prezraďte čitateľom, ako ste sa dostali do súťaže?

– Prvý podnet išiel priamo od samotných organizátorov podujatia. Členovia produkcie ma upozornili na takúto možnosť a po krátkom premyslení som s tým súhlasil. Od mojich známych a priateľov som počas súťaže mal veľmi veľkú podporu, čo ma naozaj potešilo.

Finále sa konalo v piatok trinásteho. Čím všetkým ste museli pred vyhlásením víťaza „preskákať“?

– Hlavnou myšlienkou podujatia bolo nájsť muža, ktorý sa o seba stará. O zovňajšok, ale musí byť tiež rozhľadený a inteligentný. Pre mnohých je to dobrý štart modelingovej kariéry či vstupenka do sveta slovenského šoubiznisu. Osobne som nemal problém so žiadnou disciplínou. Trošku ma však zaskočila samotná organizácia, pretože som zo zahraničných súťaží zvyknutý na väčšiu a lepšiu prípravu programu. Na finále som pozval aj priateľov, ktorí sa zaoberajú organizovaním takýchto súťaží. Okrem toho, že som od nich mal obrovskú podporu, chcel som vedieť aj ich názor na slovenskú verziu muža roka.

Čo teda hovoríte na víťaza Romana Langa? Myslíte si, že porota vybrala správne?

– Už som spomínal, že poznám zahraničné súťaže rovnakého typu, ktorých úroveň sa však ťažko porovnáva so slovenským variantom. Som zvyknutý na iné postavy, tváre, vizáž i vystupovanie súťažiacich. Ak mám byť úprimný, nemyslím si, že vyhral ten najlepší. Podľa mňa tam bolo pár iných, ktorí by asi lepšie reprezentovali titul. Rešpektujem však názor poroty, ktorá vybrala práve tohto súťažiaceho.

Ako ste sa pripravovali na finále?

– V disciplínach, ktoré sme absolvovali, som takpovediac doma. Celoročne sa o seba starám, cvičím, snažím sa dbať na správnu životosprávu. Som tanečník, a tak mi ani voľná disciplína nerobila problémy. Samozrejme, nechcel som nič nechať na náhodu a niekoľko dní pred finále som sa pri tréningoch zameral na
detaily postavy či samotnú voľnú disciplínu.

Pochádzate z Piešťan. Mali ste fanúšikov na tejto súťaži aj z radov domácich?

– Samozrejme. Na rôznych internetových stránkach som si našiel mnoho povzbudzujúcich komentárov. Dokonca ma niektoré dievčatá z Piešťan prišli osobne podporiť na finále. Vždy som bol „vetroplach“ a zahraničie ma lákalo. Dlho som rozmýšľal o odchode z Piešťan. Pošťastili sa mi postupne ponuky v oblasti modelingu a tanca, a tak som to využil. V súčasnosti žijem v Rakúsku.

Čo vás teda momentálne živí, čomu sa venujete?

– Dlhé roky som pôsobil ako model, fotomodel, nakrúcal som reklamy a stal som sa tiež tvárou niekoľkých zahraničných produktov. Takisto ako tanečník som už vystupoval po boku rôznych svetových hviezd. Takže tento „chlebík“ je mojou každodennou súčasťou. V Rakúsku mám v súčasnosti rozbehnutú vlastnú tanečnú produkciu. Tiež neodmietam ponuky z oblasti modelingu. )

Myslíte si, že sa niekedy vrátite do Piešťan?

– Čo sa týka môjho bydliska, to momentálne meniť nebudem. Je to hlavne z pracovných príčin. Návrat do Piešťan však určite nevylučujem. Toto mesto bolo a vždy bude mojou súčasťou a tiež srdcovou záležitosťou.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund