V Piešťanoch osadili tabuľku ako správne kŕmiť labute

  • Spravodajstvo
  • 21. septembra 2010, 09:20
  • Autor:tasr/red

PIEŠŤANY – Že suchý chlieb a pečivo nie sú vhodným krmivom pre labute sa od včera môžu dozvedieť návštevníci Piešťan i domáci, ktorí sa vyberú k rieke Váh s krmivom pre vtáky. Najmä na Kolonádovom moste a jeho okolí láka ľudí hádzať labutiam, ale i čajkám a kačiciam „niečo na prilepšenie“.

Aby im pokrm aj prospel, rozhodla sa samospráva inštalovať na Nábreží Ivana Krasku informačnú tabuľu, ktorú odhalil viceprimátor Timotej Miština.
Podľa textu na tabuli labutiam viac vyhovujú obilniny alebo granulovaná kŕmna zmes pre husi. „Labuť bola prvýkrát v Piešťanoch zaznamenaná v roku 1963,“ povedal pri odhalení tabuľky dlhoročný pozorovateľ vtáctva v okolí Piešťan Kornel Duffek. O trinásť rokov neskôr sa šesť mláďat, privezených z Plzne, usadilo v odtokovom ramene Váhu. Podľa Kornela Duffeka nemajú labute prirodzených nepriateľov, môže im škodiť jedine človek – buď neopatrným rybolovom alebo vypúšťaním saponátov do vody. Tie odmasťujú perie a vtáky môžu v zime ľahko primrznúť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava