Blog M. Urminského: Slovenský export

  • Blogy / Blogy
  • 20. septembra 2010, 15:50
  • Autor:

Vraj máme najkrajšie dievčatá na svete. Súhlasím. Ale aj Rusky, Poľky, Francúzky, či Švédky dokážu potešiť oko. My, Slováci vyvážame dievčatá do zahraničia a náš export ho robí krajším. Poznám jedného, ktorý už pár týždňov po otvorení hraníc odviezol staršiu dcéru do Rakúska.

Čerstvá maturantka nevedela po nemecky ani zaťať, ale „kvalifikáciu“ mala. Vyšiel mu až druhý pokus. Až druhá urobila kariéru v známom dome. Odvtedy sme vyexpedovali do zahraničia tisícky slovenských dievčat. Dnes už vyvážame aj staršie ročníky. Sú kvalitné a osvedčili sa svojou starostlivosťou.

Slováci sa pokúšali aj o export iných komodít. Žinčica sa neujala, ale ihneď stúpol export toaletného papiera. Keby sa jej podarilo preraziť v Amerike, Američania by nemali také problémy s nadváhou. Aj v šprinte by boli ešte rýchlejší. Ba možno by ju použili ako biologickú zbraň. A konečne by porazili tých neznámych arabských fundamentalistov.
Tradične sme vždy vyvážali drevo. Máme ho viacej ako Kanada, ktorá ho nevyváža. Je lacné a my s ním asi nevieme veľmi robiť. Preto ho radšej predáme Nemcom, ktorí ho spracujú  a vrátia.

Sme im vďační a ešte im aj dobre zaplatíme. Všetci sú spokojní, len medvede bručia, že na nich stále pečie slnko. A lykožrút sa množí akoby mu lesníci dávali viagru.

Tiež vyvážame hokejistov a futbalistov. Keď sa vedia korčuľovať, idú do Francúzska, Nemecka, či Maďarska. Ak vedia vystreliť na bránu, alebo ďaleko odkopnúť loptu, tak idú aspoň do Čiech. Tí najlepší však predáme za oceán, alebo za kanál. A pekné Slovenky si berú so sebou.

Najlepšie sa osvedčil export destilátov. Najprv sme nimi prekvapili Rusov. Boli zvyknutí na štyridsiatku. Uprednostňovali kvantitu pred kvalitou. Po poctivej päťdesiatšesťke im vybehli oči. Preto majú nás,  Slovákov radi a nielen Fica. Po pollitri nás milujú všetci – Rakušáci, Nemci, Taliani…Len na druhý deň si tú náklonnosť nepamätajú. Hlavy majú ako keby nimi razili tunel pod Braniskom. A to im naše dievčatá ešte sem-tam do chľastu prihodia „roháč“.

Ak by sme chceli urobiť exportný kôš, vyzeral by takto :

   1. Drevenná bedňa, alebo latrína, ak by išlo o export ďaleko
   2. Krásna slovenská panna (keby sme takú 18-tku nenašli, tak aj nepanna)
   3. Žinčica (toaleťák a živočíšne uhlie grátis)
   4. Slivovica, borovička, alebo drienkovica
   5. Dôkladne spútaný hokejista, alebo futbalista.

Ak by sme riešili reklamácie typu rozbitá, okakaná a ovracaná bedňa, bolo by jasné, že hokejista (futbalista) sa rozviazal, skočil na pannu a skombinoval žinčicu so slivovicou.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava