Blog Martina Urminského: Vykladači statusov

  • Blogy / Blogy
  • 19. septembra 2010, 10:55
  • Autor:

Prišiel fejsbúk a s ním aj statusy. Vývoj nezastavíš. Vznikli teda aj vykladači statusov. Nepotrebujú na to kvalifikáciu. Vykladať môže treťotriedny hokejista, poľnohospodársky inžinier, alebo rakúska „podnikateľka“.

Potrebujú len ochotné ucho, ktoré si ich výklad vypočuje. Okrem statusov môžu vykladať aj karty, vagóny a škatule.
Niekedy je však problém. Sú statusy, ktoré možno vyložiť na tisíc spôsobov. Oni si však poradia. Status vyložia tak, že sa určite niekoho dotkne, alebo mu rovno uškodí. Môžem uviesť niekoľko príkladov.
Napríklad status „Ej“ môže znamenať, že dotyčný urobil malú potrebu. Potešilo ho to a zároveň rozčarovalo, lebo sa zobudil až potom. Možné je aj, že sa zamiloval do športovca s iniciálmi „E.J.“ napríklad Erika Jendriška, alebo má virtuálny vzťah s Eltonom Johnom. Ak však dotyčný vie po anglicky, tak mohol sa dostať do skupiny EJ, čiže Elite Jerks. Tiež je možné, že ho načapal a načal jeho šéf a nestihol ani zajojkať. Je dosť možné, že ho poštípal komár a na poštípanom mieste vznikol vyrysovaný biceps.
Čo so statusom „Dnes zrelaxujeme na Kajinkovi“. Väčšina ľudí si isto myslí, že dotyční asi pôjdu do kina. Veľmi však záleží na okolnostiach. Čo ak dotyční majú priateľa, ktorý sa volá Kájinek, alebo ho tak prezývajú? Status nadobúda iný rozmer. Dokonca Kájinek môže byť aj meno zvieratka. A keď si k tomu pridáte status, že „Mám rád zvieratká…“, tak sme zasa niekde inde. Relaxovať sa dá na veľa spôsobov. Pri športe, pri knihe, pri hudbe, ale aj s alkoholom. Čo ak to dotyční mysleli tak, že sa opijú a pôjdu sa vyspať do kina?
Status „Väčšinové myslenie je väčšinou zlé a väčšinou aj tak vyhrá“ je totálna hokejka. Alebo haluz?! Čo tým chcel autor povedať neviem sám. Možno to, že ak si väčšina myslí, že 1+1=3, tak to musí byť buď pravda. A keď to potvrdia vykladači statusov, tak stopercentná.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel