AKTUALIZOVANÉ – Smrť na železnici – bol to 57 ročný Piešťanec

  • Spravodajstvo
  • 15. septembra 2010, 22:17
  • Autor:vd/tasr

PIEŠŤANY – AKTUALIZOVANÉ Správu o tragickej nehode, ktorá sa stala v stredu 15. septembra okolo deviatej večer na železnici pod nadjazdom, potvrdila aj polícia. Vlak usmrtil 57-ročného muža z Piešťan.

"Išiel som rýchlikom, keď ten zrazu zastal, už som sa chystal vystúpiť, vlak prudko zastavil, až som spadol v uličke… Ľudia boli vyľakaní. Vlak sa už nepohol, tak som šiel domov pešo…je tam plno krvi…" povedal nám jeden z cestujúcich rýchlika, ktorý sa päť minút pred desiatou hodinou potichu pohol od protihlukovej bariéry pod nadjazdom smerom k stanici. Na nadjazde bola o trištrvrte na desať sanitka, aj policajné auto, obe vozidlá odtiaľ odišli, presunuli sa pod nadjazd uličkou súbežne so železničnou traťou. 
Vyjadrenie Železničnej polície SR:
Hovorkyňa Železničnej polície SR Ľubica Zoňová uviedla, že rušňovodič muža zbadal zo vzdialenosti asi 150 metrov a zrážke už nevedel zabrániť. Privolaný lekár konštatoval smrť následkom mnohopočetných devastačných poranení, totožnosť obete nehody je zatiaľ neznáma. "U rušňovodiča nebol v krvi nameraný žiadny alkohol. Zrážka si po 20.30 hodine vyžiadala meškanie troch vlakových spojov," dodala Zoňová.
Vyjadrenie MsP v Piešťanoch:

Dňa 15.9.v  čase o 20.30 hod. počula hliadka MsP smerom od koľají od sídliska A. Trajana  brzdenie a trúbenie vlaku. Nakoľko nebolo počuť ani vidieť prejazd vlaku, hliadka vykonala šetrenie , pričom bolo z nadjazdu  zistené, že na koľaji za protihlukovou stenou na úrovni  VÚRV  stojí na koľaji vlak so zapnutými svetlami. Následne hliadka po príchode k vlaku od rušňovodiča zistila, že na koľajisku pred vlakom zbadal  ležiaceho muža pričom použil rýchlo brzdu a výstražné trúbenie, avšak zrážke už nedokázal zabrániť. Ako ďalej uviedol torzo mužského tela sa bude podľa jeho vyjadrenia nachádzať niekde  v zadnej časti vlakovej súpravy. Vyjadrenie rušňovodiča  sa potvrdilo a telo rozpolené na polovicu bolo nájdené pri poslednom vagóne. Šetrením bolo zistené, že sa jednalo 57 ročného muža z Piešťan.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav