Vrbovská je pekná, ale s chybami

  • Spravodajstvo
  • 12. septembra 2010, 10:36
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – Uplynulý týždeň ukončili stavbári posledné „kozmetické“ úpravy na Vrbovskej ceste v Piešťanoch. Po kompletnej 414-tisícovej rekonštrukcii, ktorú hradilo v plnej výške Ministerstvo hospodárstva SR a následne aj vynovení chodníkov, sa stala táto komunikácia asi najkrajšou cestou v Piešťanoch. Lenže!

V niektorých miestach je komunikácia zle vyspádovaná, voda neodteká do kanalizácie a chodníky majú niekoľko nedostatkov.

Nevidiaceho vedú k stĺpu



Aj samotní cestári, ktorí minulý týždeň dosýpali hlinu pri svetelnej križovatke na Bratislavskej ceste, nás upozornili na menšie „kozmetické“ nedostatky nových chodníkov. Ak by napríklad prechádzal cez priechod pre chodcov nevidiaci človek, červené dlaždice so špeciálnym povrchom, ktoré slepcom povedia, že sa blížia k zebre, by ich zaviedli medzi dva stĺpy a do jedného z nich – elektrického – by si človek s bielou paličkou pravdepodobne udrel nielen rameno, ale aj hlavu. A ak by chcel spomínaný priechod použiť vozičkár, natrafí na bariéru. Síce nie príliš vysokú, ale na nešťastné spadnutie z vozíka by stačila. „Naši chlapi robili všetko presne tak, ako to mali naprojektované. Merali sme presne!“ vykrikovali z druhej strany cesty už spomínaní pracovníci a vyhovárali sa na projektanta.

Z Mudroňovej vyjdete pomocou zrkadla


Tieto „drobnosti“ by sa však určite dali odstrániť. Horšie sú na tom vodiči, ktorí vychádzajú z Mudroňovej na Vrbovskú ulicu. Na zmienenú neprehľadnosť v cestnej premávke upozornila pracovníkov mestského úradu vo štvrtok počas interpelácií v mestskej knižnici poslankyňa Eliška Gocká: „Autá, ktoré vychádzajú z Mudroňovej, nemôžu vojsť na Vrbovskú bezpečne, pretože im v tom bránia zaparkované vozidlá. Podľa užívateľov tejto cesty by sa malo posunúť vodorovné dopravné značenie, ktoré vymedzuje parkovacie plochy na Vrbovskej ďalej od križovatky s Mudroňovou. V ten deň sme si na spomínaný vjazd na Vrbovskú vyskúšali. Situácia už bola vyriešená. Oproti vjazdu, pri plote Chirany-Dental, bolo nainštalované zrkadlo. A tak sme pomocou neho vošli bez obáv na najkrajšiu cestu Piešťan, po ktorej sa večer preháňali korčuliari.“

Po kamiónoch praskajú steny


„Škoda, že nezrekonštruovali Vrbovskú celú – až po trojičku v Kanade,“ dodávajú obyvatelia, ktorým v lete Trnavská vodárenská spoločnosť položila pod cestu kanalizačné vedenie a dovtedy ako tak celistvá komunikácia je do polovice zaplátaná. V miestach, kde pred dvomi rokmi železnice vykonávali práce v súvislosti so stavbou podchodu, sa asfalt na okraji komunikácie prepadá. „Aj priemyselná zóna môže vyzerať kultivovane a bezpečne. Chodia okolo kamióny, ktoré nám spôsobujú otrasy a domy nám praskajú. Určite by to odstránila kvalitnejšia, odolnejšia komunikácia,“ hovoria obyvatelia Vrbovskej cesty žijúci v časti za železnicou.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav