Záver leta si opäť užijeme s Lodenicou

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 23. augusta 2010, 09:50
  • Autor:(ts/IP)

PIEŠŤANY – Už dvanásť rokov sa na záver prázdnin chystajú do nášho mesta všetci milovníci country a folku. Ukončenie festivalovej sezóny v piešťanskom kempe – Lodenica – vypukne aj tento rok, a to vo štvrtok 26. augusta a bude trvať až do soboty 28. augusta.

Prvý festivalový deň sa program bude niesť v znamení folkových legiend – bratov Nedvědovcov. Nezameniteľnú atmosféru v piešťanskom kempe určite namiešajú aj Kaktus Band či VIP Gypsi. Na hudobné pódium sa postaví tento rok aj Naďa Urbánková. Za domácich bude hrať, samozrejme, Slniečko. Pre všetkých budú od začiatku pripravené štyri festivalové scény – open scéna, alternatívna, western scéna a divadelný stan.
Na Lodenici si zaspomíname aj na Wabiho Ryvolu, českého trampského pesničkára. Na festivale budú znieť jeho piesne pri príležitosti nedožitých 75. rokov tohto umelca. Wabiho piesne zaspieva Roman Horký z Kamelotu. Okrem iných tu vystúpi i jeho brat Miki Ryvola s trampskou hudobnou skupinou Hoboes. Na hlavnom pódiu si zahrajú tiež Tomáš Linka a Wabi Daněk. Lodenica privíta okrem iných aj americkú hviezdu country a bluegrass Claire Lynch. Na piešťanskom koncerte ju budú sprevádzať muzikanti z jej kapely. Českí susedia na festival „poslali“ napríklad skupiny Hop Trop, Druhá Tráva či Pavlína Jíšová a přátelé. Predstaví sa tu aj jedna z najväčších legiend československej muziky Blue Effect s lídrom Radimom Hladíkom. Na záverečnej oslave festivalového leta v meste nemôže chýbať ostrieľaná jednotka slovenskej country scény Alan Mikušek. Vystúpi i Piešťancom dobre známy Bukasový Masív, ale aj Heavens Shore.

Ani tento rok nebude chýbať detské mestečko s maľovaním na tvár a súťažami v kreslení. Hrať sa bude plážový volejbal, ryžovať zlato, budete si môcť zajazdiť na koňoch a navštíviť školu country tancov. Organizátori festivalu Lodenica 2010 sľubujú na svojej internetovej stránke, že program budú priebežne dopĺňať o zaujímavé prekvapenia.  

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín