Víkend v Piešťanoch patril festivalu GRAPE

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 15. augusta 2010, 17:54
  • Autor:text, video: P. Jurák, foto: D. Kováč

PIEŠŤANY – Počas tohto víkendu sa na letisku v Piešťanoch konal prvý ročník hudobno-zábavného festivalu GRAPE. Pôvodne sa mal tento festival konať v Pezinku, no nakoniec zakotvil práve v našom meste.

Počas dvoch dní sa na štyroch pódiach predstavilo viac ako 50 interpretov. V piatok mohli návštevníci hlavného pódia vidieť skupiny, ako stálicu Bez ľadu a skladu, alebo aj nováčikov Uniques a ďaľších. Hlavnými haedlinermi bola Britská skupina The Subways, ktorá odohrala vyše hodinový koncert. Žial piatkovú pohodovú noc narušila búrka, vďaka ktorej musela skupina Para po troch odohraných pesničkách prerušiť svoj koncert a odohrať ho v náhradnom termíne v sobotu popoludní.
((myvideo:1))

Na druhom pódiu zase vystupovali elektronickejší interpréti, ako Vec & Zverina, alebo Opak. Spomínaná búrka narušila koncerty aj tu. Po ich prerušení  ľudia nevedeli čo majú robiť, ako nám prezradila aj jedna návštevníčka: „Nastal tu riadny chaos, ľudia utekali každí inou stranou, do piatich sekúnd boli všetci vonku“. Tento stan našťastie nebol uzavretý, takže návštevníci ho mohli rýchlo opustiť a nikomu sa nič nestalo.
((myvideo:2))

V sobotu už vládlo pekné počasie. Vystupovali viaceré známe mená, najskôr skupina Para, ktorá ľudí rozburcovala. Pútavými boli aj koncerty skupín Noisecut, českých Midi Lidi, alebo Tata Bojs.
((myvideo:3))
Všetci sa už ale tešili na večerný koncert, Nórskej skupiny Royksopp, ktorá bola hlavným ťahákom festivalu GRAPE. Tí predviedli na pódiu skutočné „divadlo“. Odohrali všetky svoje známe pesničky, ktoré ľudí privádzali do varu.

 ((myvideo:4))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav