V Piešťanoch sa rodí tradícia ženského turnaja ITF

  • Šport / Tenis
  • 28. júla 2010, 15:03
  • Autor:(šg)

PIEŠŤANY – Na dvorcoch HS Centra v Piešťanoch dohrali v nedeľu druhý ročník ženského tenisového turnaja ITF s dotáciou 10-tisíc dolárov, ZSE Open 2010. Jeho riaditeľkou bola aj tentoraz bývalá vynikajúca reprezentantka a členka družstva Slovenska, ktoré sa v roku 2002 stalo v Španielsku majstrom sveta, Janette Husárová.

Ako ona hodnotí úvodné dva ročníky turnaja: „Vlani som ho organizovala ešte ako aktívna hráčka. Keďže som chodila aj na turnaje, bolo to dosť náročné. HS Centrum je však pekný areál a našla som tu aj ústretových ľudí. Pre 10-tisícový turnaj je tu veľmi pekné prostredie. Spokojná som aj s účasťou, veď sú tu hráčky zo 16 štátov. V kvalifikácii ich hralo 50, v hlavnej súťaži 32. Verím, že sa tu rodí pekná tradícia ženského medzinárodného turnaja,“ povedala nám Janette.

Ako sa priznala, turnaj robí hlavne pre domáce hráčky, aby mohli získať prvé body do rebríčka WTA. „Keď som začínala ja, takéto možnosti sme nemali. Vďaka svojmu menu zatiaľ nemám problémy so získavaním peňazí na turnaj, no robiť na Slovensku za rok dva ženské turnaje je v čase finančnej krízy dosť náročné. Dúfam, že ten v Piešťanoch bude pokračovať aj v budúcnosti. V tomto meste som hrávala už ako mladá hráčka a rád sa sem vraciam. Piešťany boli vždy známe ako liaheň talentov. Vyrástli tu mnohí reprezentanti. Navyše majú dobrú polohu z hľadiska dostupnosti, čo je pre takéto turnaje výhodou,“ dodala J. Husárová. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina