Najlepšie umiestnenie za posledné roky

  • Šport / Futbal
  • 28. júla 2010, 14:36
  • Autor:Štefan Gregorička

TREBATICE – Futbalisti OFK Trebatice obsadili v súťažnom ročníku 2009–2010 druhé miesto za suverénne postupujúcimi Šúrovcami. Je to najlepšie umiestnenie od čias, čo hrajú piatu ligu.

Zverenci  hrajúceho  trénera Patrika Bogoru získali v 30 zápasoch 63 bodov a svojim súperom nastrieľali 59 gólov. Vydaril sa im vstup do odvety, keď z prvých šiestich zápasov päť vyhrali a jeden remizovali. Potom trikrát neuspeli na ihriskách súperov, pričom v Šúrovciach prehrali 0:5. V závere však štyrikrát zabodovali naplno. Najlepším jarným strelcom mužstva bol Andrej Koprna, ktorý dal šesť gólov. Len o jeden menej mali na svojom konte Bogora, Bondra a Horvát. „S hrou mužstva i umiestnením som veľmi spokojný, veď oproti minulému ročníku sme získali o 12 bodov viac a dali sme o 14 gólov viac. Čo je potešiteľné, oproti predošlej sezóne sme inkasovali o 20 gólov menej,“ porovnal dva predošlé ročníky prezident klubu Jozef Svetlík.

Napriek zlepšeným výkonom futbalistov OFK funkcionárov klubu mrzí, že o hru trebatických futbalistov bol v uplynulej sezóne malý záujem zo strany fanúšikov. „Je smutné, keď na posledný zápas nášho mužstva prišlo viac fanúšikov hosťujúceho mužstva, ktoré bolo už v tom čase jasným zostupujúcim, ako našich domácich divákov. Myslím si, že chlapci si za predvedenú hru v priebehu celej sezóny zaslúžili väčšiu podporu svojich fanúšikov. Čo sa týka výkonov hráčov, nerád by som niekoho vyzdvihoval. Futbal je kolektívna hra a je to zväčša aj o dobrej partii. Tú sa nám podarilo po dlhšom čase vytvoriť, na čom majú zásluhu starší aj mladší hráči. Tí zapadli do kolektívu a všetci ťahali za jeden koniec povrazu. Vďaka patrí aj trénerovi Patrikovi Bogorovi, ktorí od nás po sezóne odchádza,“ dodal J. Svetlík. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina