Centrálnu tepnu Piešťan nemilosrdne oholia

  • Spravodajstvo
  • 28. júla 2010, 14:22
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Vo verejnosti posledné roky rezonujú negatívne reakcie na výrub drevín v meste. Pri chodníkoch viacerých piešťanských ulíc postupne zmizli stromy, ktoré tam rástli dlhé roky a nahradili ich tenučké „prútiky“, ktoré síce priťahujú pozornosť, no hlavne vandalov.

Na požiadanie organizácií, ale aj obyvateľov Piešťan mesto robí takmer počas celého roka obhliadky a výruby drevín. Postupne – po etapách majú v najbližších mesiacoch zmiznúť aj všetky stromy, ktoré ešte v súčasnosti „prežívajú“ na Teplickej ulici. Ako to teda vyzerá s výrubmi stromov a tiež o listnáčoch v centre Piešťan sme sa rozprávali s Jánom Baranovičom a Radomilou Škodnou z Referátu životného prostredia Mestského úradu Piešťany.

Tridsať stromov na „odstrel“

Pracovníci referátu informovali na poslednom zastupiteľstve o schválených výruboch stromov na verejných priestranstvách. Do konca mája úrad odobril výrub tridsiatich drevín. Najviac by malo zmiznúť z územia Kúpeľného ostrova, a to sedemnásť. Dôvodnom je zlý zdravotný stav stromov, a to že rastú v tesnej blízkosti budov. Z areálu strednej školy na Mojmírovej ulici odstránia desať, pretože prekážajú rekonštrukcii kanalizácie a rastú priamo nad potrubím.

O ďalšie výruby požiadali obyvatelia Piešťan. Po upozornení pracovníkov spoločnosti SPP mesto odstráni strom na Gaštanovej ulici, ktorý rastie priamo na plynových rozvodoch. Na Radlinského jeden listnáč bráni vjazdu do dvora, na Štefánikovej zase konáre ďalšieho ničia strechu domu.

Viac sa dočítate v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa. Nové číslo hľadajte vo svojich obľubených trafikách. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav