S festivalmi sa spájajú aj viaceré tragédie

  • Spravodajstvo
  • 16. júla 2010, 08:59
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Aj toto leto bude patriť open-air festivalom, hudbe a zabávajúcim sa ľuďom. Za nami je ďalší ročník Topfestu či podujatie Toto je hip-hop. Tridsaťtisíc ľudí si odnieslo zážitky už aj z trenčianskej Bažant Pohody.

Mnohí z účastníkov však zažili aj odvrátenú stránku bujarej zábavy. Stránky novín najmä po minulé roky zapĺňali okrem pozitívnych správ aj informácie o úmrtiach, nešťastiach a predčasne ukončených letných zábavách. Na nasledovných riadkoch sa obzrieme na minulé ročníky letných akcií, ktoré sa zapísali do pamäte ľudí čiernymi písmenami.
Piešťanmi asi najviac hýbalo minuloročné nešťastie na trinástom ročníku trenčianskej Pohody. Silná búrka a pád O2 arény stál dva životy mladých divákov. Už to budú dva roky, čo na Hardfeste v Jaslovských Bohuniciach vyhasli životy dvoch mladistvých Erikov.
Zábava s pohárikom v ruke a pri hlasnej hudbe sa stala osudnou 1 mužovi, ktorý sa utopil na Hornej Strede počas festivalu Bee Free. Aj podujatie Toto je hip-hop poznačili pred časom podobné nepríjemné udalosti.
Na Zelenej vode po Topfeste vyhasli dva mladé životy v roku 2008. Tragicky zahynul aj Piešťanec, ktorý pravdepodobne išiel podgurážený z posledného ročníka pešo po diaľnici.
Letné festivaly a zábava pod holým nebom priťahujú postupne čoraz viac priaznivcov a divákov. Aj keď do istej miery alkohol k zábave patrí, skúste sa napríklad riadiť aj heslom Braňuška Jobusa z Vrbového: „Bezpečnosť pri zábave je dôležitejšia ako zábava sama."
Ako prax ukazuje, od pádu O2 arény sa podstatne zmenilo vnímanie bezpečnosti ľudí i personálu, aj pre všetkých usporiadateľov open-air akcií.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj