Časť Žilinskej preasfaltujú, kamióny neodklonia

  • Spravodajstvo
  • 16. júla 2010, 14:29
  • Autor:A. Drahovská

PIEŠŤANY – Mestských poslancov na posledných stretnutiach zastupiteľstva zaujímali témy ako odvod dažďovej vody z ulíc v Kocuriciach, boj proti potkanom, ktoré sa vyroji-li na sídlisku Adam Trajan, ale aj na parkovanie na tejto piešťanskej Petržalke. Venovali sa tiež otázke prejazdu cyklistov cez Kolonádový most, účasti svojich kolegov na rokovaniach zastupiteľstva, či stavu vozovky na Žilinskej ceste.

■ S potkanmi majú problém najmä obyvatelia domu číslo 30 na ulici Mateja Bela. Po celoplošnej jarnej deratizácii, ktorá bola v meste v apríli podľa prednostky Mestského úradu (MsÚ) Denisy Bartošovej, špecializovaná firma deratizáciu na tejto ulici po obhliadke miesta asi o mesiac zopakovala. „V záverečnej správe sa uvádza, že sídlisko Adam Trajan patrí medzi oblasti so zvýšeným výskytom hlodavcov. Situácii by pomohlo, keby obyvatelia zodpovednejšie ukladali odpad do určených nádob."
■ Obyvatelia Kocuríc majú počas daždivých dní problémy prechádzať cez križovatku ulíc Dudvážska-Družstevná. Pri budove rodinného detského domova sa tu aj začiatkom júna vytvorilo menšie jazero. Situácia sa však bude počas prívalových dažďov zrejme opakovať, lebo v tejto časti mesta nie je vybudovaná dažďová kanalizácia. Na odvod vody slúžia tri uličné vpuste, ústiace do vsakovacej šachty. Podľa D. Bartošovej problém spôsobila aj vysoká hladina spodných vôd a jediným riešením by bolo odčerpanie mláky, cena by sa však mohla vyšplhať až na 300-tisíc eur, vzhľadom na veľkú vzdialenosť (asi 350 m) od vsakovacieho drénu.
■ Prednostka MsÚ odpovedala aj na kritické hlasy ohľadom parkovania na sídlisku Adam Trajan: „Podľa štatistiky mestskej polície riešili v máji až 52 majiteľov osobných áut, ktorí sa dopustili priestupku a ďalších 23 prípadov ešte nieje ukončených." Venovala sa aj otázke prejazdu cyklistov cez Kolonádový most: „Túto možnosť sme v minulosti už viackrát prerokovávali s dopravnými inžiniermi, ktorí sa zaoberali cyklistickými trasami a odporúčali uprednostniť chodcov." V súčasnosti značky umožňujú prejazd bicyklom len od 22.00 do 6.00 h, aby sa zamestnanci kúpeľov dostali do práce a mesto zmenu nechystá.
■ Na zlý stav cesty na Žilinskej – najmä na časť od mosta cez potok Dubová po križovatku s Dubovou ulicou – sa sťažovali aj ľudia, ktorí tu bývajú. Mesto im dalo za pravdu. „Tento úsek komunikácie je veľmi opotrebovaný a v nevyhovujúcom stave, sú tam preliačeniny, výmoly a vypukliny, čo spôsobuje otrasy domov," uvádza prednostka v odpovedi na interpeláciu. Keďže ide o štátnu cestu I/61, mesto zvolalo na koniec júna spoločné rokovanie so Slovenskou správou ciest Bratislava (SSC), aj za účasti občanov. Na rokovaní sa dohodli, že SSC do zimy úsek cesty preasfaltuje. „So zmenou rýchlosti nesúhlasili, ale mal by tam byť osadený merač rýchlosti," informovala na zasadnutí zastupiteľstva D. Bartošová.
Podľa finančných prostriedkov ho mesto osadí do konca roka. Na stretnutí kompetentní hovorili aj o možnosti obmedzenia kamiónovej dopravy po tejto štátnej ceste a jej presmerovanie na diaľnicu. K tomu je podľa prednostky potrebné spracovanie rizikovej štúdie vplyvov ťažkej dopravy. Mesto prípravu štúdie zaradí do rozpočtu na budúci rok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav